Politie vangt paarden op Europaweg

13

Surveillerende agenten zagen gisteravond laat wel een heel bijzonder tafereeltje op de Vlietweg. Rond 23.20 uur galoppeerden er drie paarden langs de politiewagen. Zonder ruiters. De agenten keerden hun auto en volgden de paarden naar de vaak drukke Europaweg. Enkele automobilisten konden de paarden daar maar net ontwijken.

paarden

Met een tweede politie-eenheid konden de paarden uiteindelijk vlak na de brug over de A4 worden tegengehouden. Daar gingen ze er echter opnieuw vandoor. Uiteindelijk lukte het met hulp van passanten om de rijbaan te blokkeren en de paarden te vangen.

De eigenaar was inmiddels wakker gebeld door de meldkamer en kwam ook een handje helpen. Hij deed de paarden hun halsters om, waarna hij ze mee kon voeren. Omdat de afstand naar zijn woning aan de Vlietweg wat ver was om te lopen, heeft een politieauto een trailer opgehaald waarmee de van de paarden naar huis werden gebracht. Het ging om nog jonge dieren. De eigenaar is zelf op de rug van het derde paard naar huis gereden.

Delen

13 reacties

  1. Twieterdetwiet, twiet twiet

    Honderdveertig tekens, meer niet

    Twieterdetwiet, twiet twiet

    Aan inhoud doen we lekker niet

    Twieterdetwiet!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline