Gemeente stopt ton in Leids Startersfonds

2

De gemeente Leiden stopt definitief een ton in het Leids Startersfonds dat eind vorig jaar van start ging. Eind januari beloofde de gemeente al om ook mee te doen en dat is nu geëffectueerd. In totaal heeft het lokale fonds nu de beschikking over 400.000 euro om uit te lenen aan Leidenaren met een goed plan, maar zonder voldoende geld. Het is de bedoeling dat de ondernemers de lening terugbetalen zodat het geld weer beschikbaar komt voor nieuwe initiatieven.

Wethouder Frank de Wit licht de collegebesluiten van deze week toe. Onder andere over het Leids Startersfonds, het ROC Leiden en het verplaatsen van de busterminal bij Leiden Centraal.

ROC Leiden
De gemeente Leiden is blij met de steun die minister Bussemaker geeft aan het ROC Leiden. De minister stelt maximaal 40.000.000 euro beschikbaar voor het op orde brengen van de onderwijskwaliteit bij ROC Leiden. De problemen met de huisvesting lost de onderwijsinstelling zelf op met verhuurder Green. ROC Leiden blijft de komende jaren zelfstandig voortbestaan. Dat geldt ook voor lopende verplichtingen aan de gemeente Leiden. Zo is er een achterstand van 800.000 euro aan OZB, een bijdrage van eveneens 800.000 euro aan een nieuw te bouwen fietsenstalling bij ROC Lammenschans en loopt er nog een geschil met de belastingdienst van 1,7 miljoen euro.

Busstation
Het college gaat de komende tijd onderzoeken hoe de bussen bij Leiden Centraal het beste kunnen verhuizen van de stadszijde naar de zeezijde van het station. Over enkele jaren moeten de bussen verkassen om zo nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken in het stationsgebied.

Delen

2 reacties

  1. Het onderzoek naar een (on)mogelijke verplaatsing van het busstation mag maar liefst 355.000 euro kosten. Bij adviesbureau Luchtbakkerij dat de opdracht van de gemeente krijgt zullen ze straks dubbel liggen van het lachen.

  2. Opvallend hoe de gemeente steeds weer bereid is om een of ander adviesbureau een substantiële financiële injectie te geven in ruil voor doorgaans nutteloos bedrukt papier.

    . . .

    En wat raar dat het bericht over een eventuele verplaatsing van het busstation onder een kop staat die daar niet bij hoort.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline