Huigpark: eerste deel Singelpark ingericht

5

Gisteren stak een groep ‘Vrienden van het Singelpark’ de handen uit de mouwen in het Huigpark. Dat deel van het toekomstige Singelpark is door de vrienden geadopteerd en wordt nu ingericht. Langs het fietspad tussen de Langegracht en het Prins Hendrikplein zijn grote bakken geplaatst. Een met groente, een met kruiden en eentje met bloemen. De planten komen deels uit de tijdelijke Kweektuin van het Singelpark die voor Leiden Centraal is aangelegd.

Chris de Waard fietste zaterdag naar het Huigpark en maakte bovenstaande radioreportage.

Delen

5 reacties

  1. Mooi initiatief om gezamenlijk aan het Singelpark te werken.
    Leuk dat er straks wat te beleven valt.
    Leuk al die vogelhuisjes. Misschien wel iets te optimistisch. Of er gebruik van gemaakt zal worden valt te betwijfelen als ze zo dicht bij mekaar hangen.

  2. hoelang zal die kruidenbak met kruiden staan denkt men? daarnaast is het zonde van het geld dat de gemeente erin had gestoken om het huigpark wat op te knappen dan nu met al die lelijke bouwsel er weer in stop dit gedoe voordat de singel 1 grote ramp plek is

  3. Het Orakel van de Burcht op

    En als ik eens wat plantjes op mijn zolder verbouw, valt de politie met groot vertoon binnen.

  4. De vuilnisbakken die er stonden zijn verwijderd. Een verwijzing waar ze nu staan zou een hoop rommel schelen.

  5. Zal dit voldoende tegenwicht bieden tegen het oprukkende beton in de stad?
    Zal Leiden ooit eens een echt groene stad gaan worden. Heb er (helaas) een hard hoofd in.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline