D66 wil opheldering over voortgang sportprojecten

Hoe zit het eigenlijk met het nieuwe zwembad De Vliet? En hoe staat het ervoor met de topsporthal die de huidige Vijf Meihal moet gaan vervangen? En waarom horen we maar niks over de ijshal aan de Vondellaan? Het zijn allemaal vragen die D66-raadslid Aad van eer Luit regelmatig krijgt van inwoners van de stad. “En met het schaamrood op m’n kaken moet ik dan vaak bekennen dat ik het antwoord niet weet,” zegt Van der Luit die dat inmiddels zó zat is dat hij in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders om opheldering vraagt. De antwoorden moeten komen van zijn eigen D66-wethouder Frank de Wit die sport in zijn portefeuille heeft.

Aad van der Luit in gesprek met Chris de Waard over de stand van zaken rond allerlei projecten op sportgebied in Leiden.

Van der Luit wil dat er nu eindelijk eens concreet werk gemaakt gaat worden van alle zaken die al besloten zijn, maar nog op de plank liggen. “Vorige week nog,” geeft Van der Luit als voorbeeld: “spraken we in de raadscommissie over de uitbreiding van de hockeyvelden bij het Roomburgerpark. Dat komt daar een bewoner met allerlei extra plannen voor het park. In plaats van dat er dat gezegd wordt dat we dat op die plek niet willen en er ook geen geld voor hebben, krijgt die man te horen dat hij het maar verder moet uitwerken. Hou nou toch eens op!”

Ook wil Van der Luit weten hoe het ervoor staat met de betalingsachterstanden die sommige sportverenigingen bij de gemeente hebben. De maat is wat hem betreft vol: “Als afspraken niet nagekomen worden, dan moeten we nu maar eens stoppen met waarschuwen. Andere verenigingen betalen wel, soms met moeite. Het is gewoon een stuk rechtsgelijkheid om ze allemaal hetzelfde te behandelen. Waar niet is kan je niet kopen.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline