Burgemeester Lenferink bij hoorzitting bed, bad, brood

Op dit moment houdt de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie een hoorzitting over de bed, bad en broodvoorziening. De hoorzitting is te volgen via www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2015A01907.

Onder andere burgemeester Lenferink voeren er het woord, ook zijn Katwijkse collega Wienen sprak de commissie toe. Hij deed dat namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Wienen noemde onder meer het beboeten van gemeenten die doorgaan met het bieden van bed, bad en brood onacceptabel. “Zo’n boete kan geen deel uitmaken van een akkoord. Dat is in strijd met bestaande afspraken met de gemeenten.”

In Leiden verblijven ongeveer 100 zogenaamde ‘ongedocumenteerden’ liet burgemeester Lenferink de commissie weten. “Dat is een schatting. Met mensen met wie we geen contact hebben, hebben we geen contact.” Voor wat betreft het bieden van een bed- bad en brood-voorziening denkt Leiden dat het om ongeveer 20 mensen gaat. Daarnaast vangt Leiden jaarlijks nog zo’n 50 mensen op voor wie nog enig perspectief is.

Eerder zei voorzitter Hilde Jansen van de Stichting uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) dat er momenteel een vijftal illegaal in ons land verblijvende vluchtelingen worden opgevangen in een tijdelijke voorziening.

De hoorzitting wordt gehouden als voorbereiding voor het debat in de Tweede Kamer dat voor morgen op de agenda staat.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline