Portaal en huurders tekenen renovatie-convenant Zeeheldenbuurt

3

Gisteravond heeft wethouder Marleen Damen (PvdA, wijken) het nieuwe wijkkantoor ‘Het Behouden Huys’ in de Trompstraat officieel geopend. Vervolgens werd binnen een convenant getekend door manager volkshuisvesting Jolanda Donderwinkel van Portaal en voorzitter Pieter Dool van Bewonerscommissie De Zeehelden. Daarin staan de afspraken tussen huurders en verhuurder over de renovatie van honderden woningen in de wijk.

Reportage driedubbel feestje in de Zeeheldenbuurt: Opening Het Behouden Huys, tekenen convenant en dopen Aemilia.

In het convenant staat onder meer hoeveel geld Portaal per woning gaat investeren (28.500 euro), wat er precies gaat gebeuren (dubbel glas, nieuwe leidingen, nieuw hang- en sluitwerk) en hoe lang de werkzaamheden gaan duren (zo’n 14 dagen per woning). Eerder was al besloten dat circa 100 beneden- en bovenwoningen in de Van Speykstraat, de Evertsenstraat en de Zijlsingel worden gesloopt

//youtu.be/YFPAeuebEPo

Aansluitend werd ook de replica gedoopt van het vlaggenschip Aemilia van admiraal Tromp. Dat werd eerder op de dag bevestigd aan de gevel van het pand op de hoek van de Trompstraat en de Oosterstraat. De Leidse kunstenaar André sas maakte het schip samen met Pieter Dool die als een echte Tromp het schip zou dopen, maar miste. De Champagnefles kletterde stuk op de stoep. Geen ramp, want om schade aan de replica te voorkomen was het een fles van suikerwerk. Net zoals in films gebruikt wordt om bijvoorbeeld kapot te slaan op iemands hoofd.

Delen

3 reacties

  1. Als ze net zo goed renoveren als project oranjeboomstraat/ geregracht, komt er niet veel van terecht.
    Klachten worden door portaal niet opgepakt , sterker nog ze reageren niet eens.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline