Stemmen bureau 50 herteld: geen onregelmatigheden

Naar aanleiding van verschillende meldingen over mogelijke fouten bij het tellen van de stemmen in het stembureau bij De Parelvissers, heeft er een hertelling plaatsgevonden van de daar uitgebrachte stemmen. Er bleek niets mis. De hertelling heeft geen wezenlijke afwijkingen opgeleverd. Dat zei burgemeester Lenferink vanmiddag tegen Sleutelstad.

Gisteravond vroeg VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen namens de hele raad of de burgemeester kon uitzoeken of er iets mis was met de telling in het bewuste stembureau. Er waren vier meldingen binnengekomen bij verschillende raadsleden over mogelijke fouten bij de telling. De meldingen kwamen van mensen die zelf als teller betrokken waren geweest bij de stemopneming zoals het formeel heet.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline