Leiden in top tien vitale winkelsteden

4

De Leidse binnenstad hoort bij de tien economisch meest vitale winkelgebieden van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Goudappel Coffeng.

Het bureau vergeleek honderd Nederlandse winkelgebieden met elkaar. Het lette onder meer op het voorzieningenaanbod, de bereikbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit. Vooral op dit laatste punt, dat omvat hoe aantrekkelijk het is voor een consument ergens te verblijven, blijkt Leiden goed te scoren.

Wethouder Robert Strijk is blij met de top tien plaats: “Mooi nieuws! Een mooie positie.” De top tien bestaat verder onder andere uit Amsterdam, Den Haag en Delft. Steden als Almelo, Capelle aan den IJssel en Kerkrade scoren juist slecht.

Delen

4 reacties

  1. ron middelkoop op

    Mooi, houden zo, maar dat kunnen we wel een beetje aan weth. Strijk overlaten

  2. Top 10 voorzieningenaanbod:

    Amsterdam,
    Arnhem,
    Eindhoven,
    ‘s-Gravenhage,
    Groningen,
    Haarlem,
    ‘s-Hertogenbosch,
    Maastricht,
    Rotterdam,
    Utrecht
    (uit het rapport van Goudappel Coffeng)

    Leiden heeft een relatief grote en tamelijk intacte historische binnenstad, waarmee de stad hoog scoort op het criterium ‘ruimtelijke kwaliteit’. Dat is echter niet de verdienste van Strijk of zijn voorganger. Er staan ook zaken in het rapport die hem niet zullen bevallen, zonder dat Leiden expliciet wordt geoemd, en waarop waarschijnlijk gereageerd zal worden met “Leiden herkent zich hier niet in”, daartoe gesouffleerd door zijn waarheidsverbuiger ook wel voorlichter genoemd.
    Verder ben ik van mening dat het geen rapport is waar je veel mee kunt, te kort, te vaag en zeker niet voldoend aan criteria voor degelijke wetenschap. Maar dat laatste kun je ook niet verwachten van een dergelijk adviesbureau. Dat adviseert immers doorgaans wat de opdrachtgever wil lezen.

    http://www.goudappel.nl/media/files/uploads/Rapport_Vitaliteitsbenchmark_-_Goudappel_Coffeng_-_publieksversie_10_maart_2015.pdf

  3. nou Leiden als winkel aanbod en bereikbaarheid heb ik al jaren op gegeven. Leiden als saai winkel aanbod slechte kwaliteit ja. Ten aanzien van de binnenstad zullen toeristen zoiets hebben van wauw. Na 36 jaar denk ik van goh wat zijn die gebouwen vergaan. Misschien als dadelijk er geen toerist meer komt dat dan de juiste plek naar voren komt waar mijn stad Leiden staat en nooit had hoeven staan was het niet door het beleid van de gemeente.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline