PvdA Zuid-Holland lanceert fietsplan

14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De PvdA Zuid-Holland heeft vanmiddag in Leiden het Deltaplan Fiets overhandigd aan Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond. De partij wil zich hard maken voor de realisatie van 48.000 nieuwe stallingen voor fietsen rondom de treinstations in de provincie de komende vier jaar, waarvan 20.000 in Leiden. Het Rijk betaalt via ProRail de helft van de benodigde 120 miljoen euro aan bouwkosten vanuit het Actieplan Fietsparkeren. “De provincie zou de andere helft voor haar rekening moeten nemen”, vindt lijsttrekker Ron Hillebrand. “De provincie heeft namelijk geld zat. Er staan tientallen miljoenen op de bak omdat we de afgelopen jaren te zuinig zijn geweest”.

“Meer dan 500.000 mensen in Zuid-Holland nemen dagelijks de trein, een aantal dat alleen maar verder zal gaan toenemen”, vertelt Hillebrand tijdens de presentatie. “De helft van deze reizigers komt met de fiets naar het station. Volgens onderzoek is een fietser gemiddeld zes minuten kwijt aan het vinden van zijn of haar fiets bij het station. Wij besteden kostbare werktijd aan het zoeken naar onze fiets. Dat moet anders, al kunnen we het maar halveren.”

Van de gemeenten wordt in ruil voor de provinciale hulp gevraagd om te investeren in betere fietspaden en parkeervoorzieningen bij andere belangrijke bestemmingen in de stad. Ook wil de PvdA dat de provincie met de gemeenten de mogelijkheid onderzoekt de exploitatie van bewaakte stallingen te laten vervullen door mensen met een arbeidshandicap of langdurig werklozen.

Delen

14 reacties

 1. Geweldig creatief die PvdA. Kunnen ze die Samsom (met z’n mooie praatjes) niet op een fiets met lekke banden richting de Pyreneeën sturen. Kan die een mooie fietsroute uitzoeken voor de rest van de PvdA en zijn eigen bewaakte stalling beginnen. Ongelofelijk hoe die Samsom, zonder te knipperen met z’n ogen en samen met Margareth Klijnsma en de ‘zoon van vader van Rijn die van de vrouw die in de pis onverzorgd lag te wezen’, de zwakkeren, zieken en hulpbehoevenden in de steek hebben gelaten om bij hun vriend Rutte in een goed blaadje te komen. Drees wordt zeeziek en misselijk van het omdraaien in zijn graf van ergernis. En dan met ,mooie praatjes over fietsstallingen komen. Alsof er geen belangrijkere dingen zijn om je druk over te maken. Denk aan je bloeddruk Ome Koos.

  • pieter/jan op

   OME KOOS je heb helemaal gelijk die kwal verziekt de leven van ouderen Nederlanders –
   Die hard gewerkt hebben !

 2. @ Pieter/Jan
  En dat is niet alles, ook als ze niet hard gewerkt hebben. Ook dat nog!

 3. een Leids burger op

  Op de PvdA valt zeker veel terechte kritiek te geven. [breek me de bek niet open….]
  Er zijn zeker belangrijker dingen maar voor meer fietsenstallingen rondom treinstations kan toch niemand tegen zijn, nietwaar? En zeker als Ron Beton (nu blijkbaar Ron Fiets ) gaat voorstellen om de provincie daar ook aan mee te laten betalen. Goed voorstel.
  Daar kan ik toch niets negatiefs in zien, ook al komt dit voorstel dan van een PvdA-er.

 4. een Leids burger op

  Maar de mensen die de stallingen gaan bewaken moeten daar wel fatsoenlijk voor betaald krijgen.
  Want de PvdA hoort toch eigenlijk een partij voor de ARBEIDER te zijn……

 5. ron middelkoop op

  Ik ging is met de fiets frikandelletje eten bij cs leiden, helaas kon mijn fiets niet kwijt, ben weer weggegaan onverrichterzake

 6. pieter/.jan op

  @RON MIDDELKOOP .
  Dat is goed voor je geen frikandel denk aan je lijn.

 7. Hier kan inderdaad geen weldenkend mens fundamentele bezwaren tegen hebben, maar sommige reaguurders willen nu eenmaal altijd zeuren en mopperen. Uiteraard verdiepen dergelijke lui zich zelden in het onderwerp en zijn ze meestal te lui om te gaan lezen en nadenken.

  Laat het provinciale geld maar naar fietsinfrastructuur en openbaar vervoer gaan in plaats van naar steeds meer wegen. Maar zover is helaas nog steeds vrijwel geen enkele politieke partij, ook de PvdA niet. Meer informatie over dat fietsplan staat hier:

  http://www.pvdazuidholland.nl/nieuws/nieuws_item/t/deltaplan_fiets_voor_48_000_extra_fietsparkeerplekken

  Het is daar ook te downloaden.
  (Ik ben geen PvdA’er)

 8. Fijn dat er nog mensen zijn die het voor de PvdA opnemen. Ome Kos heeft geen enkel mededogen meer met de partij die de zwakken en hulpbehoevenden in de steek hebben gelaten. Het interesseert me ook niet meer of ze met een goed fietsersplan komen of niet. Het is een partij die het bedriegen tot politiek verheven heeft. Het is een partij die Thatcher rechts passeert en die vriendjes is met de partij die Wilders voorgebracht heeft. DE PvdA moet overal waar het kan bestreden worden dus ook hier. Ome Koos is boos.

 9. De Provincie heeft geld zat op de “bak” (bank). Wat een bak! Na de aanleg van de Rijnlandroute ( 350 miljoen bijdrage) en de sloop van het fietspad Via 44 (met instemming van de leidse PvdArmoede) gaat de provincie failliet aan het onderhoud en maken we er een vierbaans fietspad van. En kunnen de salon socialisten incluis Hillebrand in file naar de pluche banken in Den Haag.

 10. #Hubert
  Zelfs het begrip ‘salonsocialisten’ is te veel eer voor de PvdA. Met het socialisme heeft deze PvdA niets meer te maken, met het liberalisme des te meer. Zelfs de ‘salon’socialist Marcel van Dam heeft zich tot de SP bekeerd. Ze zeggen weleens: ‘Het verstand komt met de jaren’. Dat kan wel kloppen, behalve bij Ome Koos.

 11. Volgens mij gaat het artikel over een fietsplan van de PvdA, maar een aantal rancuneuze reaguurdertjes is blijkbaar te gefrustreerd en te boos om dat te kunnen zien en reageert schuimbekkend als een hondje van Pavlov op de letters PvdA.

 12. Het plan om meer ruimte voor gestalde fietsen te realiseren is goed. Het is wel navrant om te zien dat dit komt van een bestuurder die eerder een trein door Leiden wilde laten aanleggen. Maar misschien moeten we dit alleen op de inhoud weten te waarderen.

 13. PvdA met of zonder fiets in de eigen kuil gevallen. Als manipulatie politiek wordt is de PvdA dichtbij (maar ook Rutte kan er wat van en kereltje Pechtold idem dito). Fietsplan of geen fietsplan: alles wat deze partij zegt is onbetrouwbaar want ze zeggen het alleen maar met als doel indruk te maken. En daar zijn de mensen dit keer eens niet ingetrapt. Zo dom zijn de kiezers nou ook weer niet en Ome Koos (gaan werken na het G.L.O) al helemaal niet.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline