Boeddhisme Weekend in Museum Volkenkunde

Het Museum Volkenkunde staat aanstaande zaterdag en zondag in het teken van het Boeddhisme. Het museum organiseert dit jaar de vierde editie van het Boeddhisme Weekend. Met rondleidingen, workshops, lezingen en aandacht voor diverse vormen van meditatie.

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart zijn er in het Museum Volkenkunde diverse activiteiten rondom het Boeddhisme. Naast de activiteiten worden de schijnwerpers gericht op de boeddhistische topstukken van het museum uit onder andere Japan, Tibet en China.

Programma

Er zijn diverse workshops. Waaronder een workshop mindfulness, Shaolin Kung Fu en matrarolletjes maken. Ook is er muziek in de Boeddhazaal door Shakuhachi In Concert. Er worden ook gezinsyoga-sessies georganiseerd. Het volledige programma van het Boeddhisme Weekend is te vinden op de website van het museum.

De activiteiten vinden tussen 12.00 en 16.00 uur plaats in het Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 te Leiden. Voor deelname aan de activiteiten betaal 4 euro op de reguliere entreeprijs.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline