Bejaarde man uit Leiderdorp opgelicht

1

De politie heeft vrijdag 27 februari drie mannen in Leiderdorp aangehouden op verdenking van oplichting van een bejaarde man. Het betrof zogenoemde ‘travellers’, mannen die spontaan hun diensten aanbieden en zich schuldig maken aan oplichting, bedreiging en diefstal.

Een Engels sprekende man kwam bij de bejaarde man aan de deur en bood aan om het dak van de man te isoleren. Hiervoor werd een zeer groot bedrag gevraagd. De 76-jarige man zou dit contant moeten betalen en ging naar de bank. Een oplettende bankmedewerker vertrouwde het niet en belde de politie, waarna de 3 werden aangehouden. De verdachten zijn 22, 28 en 30 jaar.

Soortgelijke meldingen

De politie in Leiden en Leiderdorp ontving de afgelopen tijd meerdere meldingen dat soortgelijke oplichters actief zijn. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op agressieve waardoor slachtoffers niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij veelal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.

Delen

1 reactie

  1. LeidseGlibber89 op

    Ik doe sowieso niet open als ik niemand verwacht en het geen bekende is… Maar wij hebben dan ook het voordeel dat er nog een extra portiekdeur zit tussen onze voordeur en de straat.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline