SP-campagne: Roemer praat met Rover

4

De SP Zuid-Holland is vandaag op campagne met partijleider Emile Roemer. Per trein doorkruisen ze de provincie omdat Openbaar Verover een provinciale taak bij uitstek is. In Zuid-Holland bestuurt de SP sinds vier jaar mee en dus is de partij benieuwd hoe met name de reizigers over het OV in Zuid-Holland denken. Daarom wordt er vandaag niet alleen met (trein)reizigers gepraat, maar ook met de Leidse afdeling van Rover. Dat is de vereniging van Reizigers in het Openbaar Vervoer.

SP-partijleider Emile Roemer en de Leidse fractievoorzitter Julian van der Kraats hebben vandaag de focus op het openbaar vervoer.

Roemer is blij met een tweetal verbeteringen op het gebied van ov in onze regio. De zeven snelbusdiensten in de regio en de spoorverdubbeling tussen Leiden en Utrecht. Daarvoor zijn de centen geregeld en de besluiten genomen. De aanleg gaat dit jaar van start, net als het ongelijkvloers maken van de spoorwegovergang op de Kanaalweg. Dat is verplicht in verband met de verkeersveiligheid als het spoor daar veel drukker wordt. In 2017 moeten de treinen ieder kwartier rijden.

SP-lijsttrekker Bart Vermeulen gaat voor meer groen, meer recreatie en meer sociale woningbouw in Zuid-Holland.

 

Delen

4 reacties

  1. Nog harder lachen? Julian van der Kraats en Harre van der Nat (staat achter Roemer) gingen vol overtuiging meestemmen voor de aanleg van het asfalt van de Rijnlandroute. Nota bene vlak voor de Statenverkiezingen in 2011 stond van der Nat en zijn vrienden nog in Voorschoten te protesteren op het toekomstige trace van de RR. Keer op keer stemde van der Nat en zijn volledige fractie in Provinciale Staten mee met dit prestige project van VVD en D66. Deze OV stunt van SP is niets anders dan stemmen kopen. En dan verder gaan met het uitvoeren van neoliberale agenda, ook in Leiden (denk aan die twee overbodige garages). SP is een partij die je niet op de blauwe ogen kunt vertrouwen! Mijn stem niet waard!

  2. Willem Schuyt op

    Erik zit er naast. Wie de relevante documenten leest, en belangstelling heeft voor de feiten, ziet dat de tekorten in de gemeente Boxmeer grotendeels onstaan waren in de periode voor Roemers wethouderschap, door o.a. grote en te dure bouwprojecten. Bezuinigingen van het rijk op de uitkeringen aan gemeenten waren een andere oorzaak. Daardoor werd de Boxmeer onder preventief toezicht (de wat mildere vorm van toezicht) geplaatst voor het begrotingsjaar 2004. Roemer haalde vervolgens keurig de overeengekomen bezuinigingsdoelstellingen.

    De Boxmeerse SP zat toen in een college met CDA en VVD (daar toen dus al!). Coalitiepartner (!) VVD lekte overigens documenten naar de pers om Roemers financiele beleid in een kwaad daglicht te stellen en waaruit zou moeten blijken dat Boxmeer verloren was, hoewel de oorzaken hoofdzakelijk eerder en elders lagen. In het openbaar verklaarden wethouders van VVD en CDA uit het toenmalige college dat Roemer prima werk had geleverd. Een groot deel van de nieuwsmedia nam niet de moeite om zich in de feiten te verdiepen of maakte zich opzettelijk schuldig aan een op Roemer gerichte lastercampagne.

    Dat was dat.

    Veel erger is waar Peer op wijst: de deelname van de SP aan rechtse colleges, het door die partij gesteunde rechtse (‘neoliberale’) beleid en het schaamteloze kiezersbedrog waaraan de SP zich schuldig maakt, en niet alleen in de gemeente Leiden of de provincie ZH. Wie weet nog wat de S in SP betekent? Lezen SP’ers hun beginselprogramma wel?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline