VVD Zuid-Holland wil spitssluiting bruggen voor pleziervaart

2

De bruggen gaan dicht in de spits. Althans voor de pleziervaart. Dat beloofde lijsttrekker Floor Vermeulen deze week tijdens het politiek café dat de VVD Leiden hield bij Café L’Esperance. Vermeulen sprak daar in het kader van de campagne van de komende Statenverkiezingen. Ook riep hij voorstanders van de RijnlandRoute op op vooral op zijn partij te stemmen: “Er zijn nog steeds linkse partijen, waaronder de PvdA, die het besluit om de weg aan te leggen terug willen draaien.”

Ook aanwezig het Leidse Statenlid Marijke Van Dobben De Bruijn die opgaat voor een derde termijn in Provinciale Staten. Als het aan haar ligt mogen de provincies wel een beetje op de schop. Niet opheffen, maar samenvoegen vindt ze wel een goed idee. “En dan niet zomaar wat provincies op een hoop gooien zoals Plasterk probeerde,” aldus het liberale Statenlid: “Dat is dus ook niks geworden. Je moet wel kijken naar de overeenkomsten.” noord- en Zuid-Holland zouden best wel weer samen kunnen, maar ook een samenvoeging van Zuid-Holland met Zeeland en een stuk West-Brabant lijkt haar heel logisch.

Derde spreker tijdens het politieke café was ook een VVD-kandidaat uit Leiden. Niet voor Provinciale Staten, maar voor de Waterschapsverkiezingen. Het is oud-raadslid Jean Hermans die op plek 5 staat bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Zijn hartenkreet: “Ga stemmen, het is de goedkoopste verzekering voor droge voeten.” Ook hoopt hij dat mensen zich veel meer bewust worden van het feit dat ze absoluut geen medicijnen door het toilet moeten spoelen. Water schoonhouden is immers veel beter dan water schoonmaken.

Delen

2 reacties

  1. VVD = de partij van corrupte lieden zoals Mark Verheijen, Jos van Rey en Ton Hooijmaijers

    VVD = de partij die de veiligheid van Groningers ondergeschikt vindt aan het economisch belang van gaswinning. En de partij van Kamerleden die daar ongegeneerd over telefoneren in de trein.

    VVD = de partij die de belangen van bankiers en Bouwend Nederland behartigt.

    VVD = de partij die ons de nutteloze en peperdure Rijnlandroute door de strot wil duwen.

    Mijn stem krijgen ze niet!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline