PvdD voert Valentijnsactie voor het Groene Hart

3

De Partij voor de Dieren houdt een publieksactie in Leiden om aandacht te vragen voor het Groene Hart. De actie vindt aanstaande zaterdag plaats in het centrum van Leiden van 13.00 tot 15.00 uur. De Valentijnsactie is in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen georganiseerd.

Leden van de PvdD zullen flyers uitdelen met de standpunten van de partij. Het huidige Statenlid en lijsttrekker voor de verkiezingen, Carla van Viegen, is aanwezig bij deze actie.

Verstedelijking gaat ten koste van natuurwaarde Groene Hart

“Onze partij wil dat het beschermen van waardevolle landschappen in Zuid-Holland als het Groene Hart wordt geborgd in de Provinciale Structuurvisie”, zegt Anya van Eijck, woordvoerder van de gemeenteraadsfractie van de PvdD in Leiden. “De visie biedt nu te veel uitzonderingen voor mogelijke nieuwe locaties voor verstedelijking en bedrijvigheid. Dit gaat ten koste van de natuurwaarde”, stelt Van Eijck.

Mensen die het eens zijn met de standpunten van de partij, kunnen zaterdag op de foto met slogans in de vorm van een groen hart. Enkele voorbeelden: ‘Alle koeien in de wei’, ‘geef ganzen gras, geen gas’ en ‘groene in plaats van grijze energie’. De gemaakte foto’s zullen verspreid worden via social media.

Er worden biologische appeltjes afkomstig uit het Groene Hart uitgedeeld aan het winkelend publiek. ‘Het Groene Hart moet ook groen blijven’ stelt de Van Eijk.

Demonstratie tegen Innoser

Vorige week vrijdag kwam de Partij voor de Dieren ook al in actie, toen tegen proefdierfokker InnoSer op het Bio Science Park in Leiden. Sleutelstad FM sprak met PvdD-gemeenteraadslid Dick de Vos over de proefdierfokkerij.

Delen

3 reacties

  1. Vergeet niet dat dierexperimenten door strenge ethische commissies gecheckt worden. Medicijnen autoriteiten als FDA, BSI, BGA in VS, VK en DE vragen voor clinicals bewijs dat medicijnen in levende organismen effectief en veilig hun werk doen. Uiteraard dient men uiterst behoedzaam te zijn met dierproeven. Er zijn tegenwoordig dieropvangen waarbij proefdieren na een test weer een diervriendelijk herstel en onderkomen wordt geboden. Mede onder druk van de publieke opinie. Maar onvermijdelijk gaan er ook dieren dood na het testen. Dat zal en moet zo zorgvuldig mogelijk gebeuren. Ik ben het deels eens met de idealisten van de PvdD eens, zij het dat bij het volledig staken van dierproeven er mensenlevens op het spel komen te staan. De ebola bestrijding is een voorbeeld dat vaccins direct op mensen gebruikt worden zonder dierproeven. Dat kon niet anders gezien de ernst van deze epidemie. En zonder te weten wat de bijwerkingen en nadelige effecten zullen zijn. Dierproeven zullen noodzakelijk zijn en blijven, maar wel onder strenge voorwaarden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline