PvdA Leiden deelt rozen uit op Valentijnsdag

14

Aanstaande zaterdag organiseert de PvdA Leiden een Valentijnsactie op het stationsplein. Een grote groep PvdA’ers gaat die dag in gesprek met inwoners van Leiden. Ook is de grote rode PvdA-dubbeldekker op het stationsplein te vinden.

Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Nederland gaat dan naar de stembus. Daarom wil de Leidse PvdA graag weten wat er leeft in de stad. Tussen 11.00 uur en 13.30 uur delen vrijwilligers rozen uit. In de dubbeldekker kan iedereen die dat wil op de foto in een speciale love seat. Voor je dierbare of je geliefde kun je een speciale Valentijns-boodschap achterlaten.

Delen

14 reacties

 1. Laat ze die rozen maar in ………………………………. Ik zie die Samsom nog met z’n gezin op de TV als de perfecte zorgzame huisvader. Kijk zegt mijn vrouw: ‘Daar stem ik op, was jij maar zo zorgzaam Koos!’ Ondertussen heeft ze spijt als haren in haar oksels. Als ze hem nou ziet zegt ze: ‘Kijk daar heb je die bedrieger weer. Ik heb spijt als haren op mijn tanden dat ik zijn hokje heb rood gemaakt. Ik ben er gewoon ingetuind. Het leek me zo’n leuke gozer,’ Ome Koos had hem allang door, maar om ruzie te vermeiden heeft ik dat toen maar niet gezegd. ‘Nou Koos dan heb ik toch liever jou. Ik stem voortaan toch maar liever op Bolleke de Beer uit Brabant. Die is dan wel niet zo glad met zijn woorden, maar net zo betrouwbaar als jij Koos’. En dan zijn we het samen eens als we op de bank zitten te kleuteren met een bakkie koffie.

  • Piet Pekelharing op

   ”Bolke de Beer” was het Koos(!)naampje dat ik indertijd voor Frits Bolkestein gebruikte. De man die het voor elkaar kreeg dat ik op de VVD stemde, maar dan wel op de nummer 2 van de lijst, uit weerzin tegen Bolkestein.

   PS Wel eens aan een Ladyshave gedacht?

 2. Als het er niet stond zou Ome Koos kunnen denken dat ie LSD heeft geslikt en niet meer van deze wereld is. Maar het staat er echt. “In de dubbeldekker (van de PvdA (toevoeging Ome Koos)) kan iedereen die dat wil op de foto in een speciale love seat. Voor je dierbare of je geliefde kun je een speciale Valentijns-boodschap achterlaten.”

  Nou hier is die van Ome Koos voor zijn moeder van 93: ‘Lieve moeder, ik zit hier in de love seat van de PvdA. Je weet wel van die partij die de ouderen die zorg nodig hebben in de ….. lieten zakken met heel veel mooie praatjes van de staatssecreetaris voor ouderen op de TV bij Pauwtje.Dat doen ze omdat ze in hun hart nog rechtser zijn dan die lachebek Rutte en ze een hekel hebben aan alles wat ziek, zwak en misselijk is omdat die geen profijt voor de maatschappij hebben en alleen maar geld kosten. Een kostenpost dus in plaats van een mens van vlees en bloed. En dat geldt ook voor jou moeder. Ik rijd je met alle plezier (zonder dubbeldekker) naar het stemburo op 18 maart zodat je op een sociale partij kan stemmen. De rozen die ik hier net kreeg, heb ik weer teruggegeven. Die zetten ze zelf maar in een vaas. Nou moeder het ga je zo goed en zo kwaad als het gaat, Kusje van je Koossie.

  PS. Wel in leven blijven tot de 18e maart. Iedere stem telt. Ook die van jou!
  PS. Ben benieuwd of Samsom zijn vrouw nog op hem stemt, ik heb gehoord dat die ook er over denkt om dit keer voor Bolleke te gaan. Net zoals jij.

 3. @ Piet Pekelharing

  Dat van die Bolleke kan heel goed maar die doet dit keer niet mee. Ik dacht ook dat die Bolke heette en niet Bolleke zoals die uit Brabant, niet zo scherp als die van jou, maar tenminste betrouwbaar en dat in de politiek. Die Ladyshave heeft mijn vrouw al een jaar of tien gelden gekregen. Af en toe gebruik ik hem voor mijn overtollige borsthaar. Handig en dan hoeft ik niet te harsen. Omdat ik met de tijd meega heb ik nu een SmartWatch in gedachten voor mijn lieve eega, die nog nooit verkeerd gedeclareerd heeft, ook niet per ongeluk. Hoop dat ze er blij mee is.

 4. een Leids burger op

  citaat:”Nederland gaat dan naar de stembus. Daarom wil de Leidse PvdA graag weten wat er leeft in de stad.”
  Weten ze dat dan nog steeds niet?

 5. Een andere Leidse burger op

  Het is anders wel een van de weinige partijen die je buiten de verkiezingen nog eens in de stad ziet…. canvasacties, regelmatig activiteiten enzo

  Enne Ome Koos, is er onder dit kabinet niet juist geld bij gegaan in de zorg?

 6. @een andere Leidse burger. Meer geld voor zorg? Was dat maar waar. Dit kabinet gaan in 2015 met de nieuwe zorgwet 1,4 miljard bezuinigen (op een begroting voor de zorg van ruim 70 miljard).
  Natuurlijk heeft Samsom leuke dingen voor de mensen beloofd: we gaan de JSF aanschaffen, zodat er voor vele miljoenen extra werkgelegenheid komt voor deze nucleaire taak van Nederland in de NAVO.
  Voortaan mogen kinderen vanaf 3 jaar naar school. Of dat goed is voor hun ontwikkeling is nog nauwelijks uitgezocht. Er is nu naast een verplichte cito-toets ook een rekentoets. Daarvoor zakten alle kamerleden met onderwijs in hun portefeuille. Ook Paul van Meenen (leraar wiskunde) had 3 van de 6 vragen goed.
  De fusie van provincies en waterschappen gaat niet meer door. Daarmee blijft de structuur van veilig waterbeheer voorlopig gehandhaafd. We gaan niet verder met schaliegasboringen ondanks lopend onderzoek daarnaar door Minister Kamp. De provincie Brabant heeft die beslissing ook al genomen ondanks protesten van Kamp. De gaskraan uit Groningen wordt definitief omlaag gedraaid zodat die mensen daar ook weer rustig kunnen slapen. Of die beloften door de PvdA allemaal worden nagekomen, zal de toekomst leren.

  • Een andere leidse burger op

   Sorry maar dit verhaal over de zorg is echt onzin. Het gaat bij de 1,4 miljard niet om een bezuiniging maar om een besparing. De collectieve zorguitgaven dalen als gevolg van de afspraken die de minister heeft gemaakt met verzekeraars en ziekenhuiswezen over beperkte uitgavegroei.

   Bij bezuinigen gaat het net als bij besparen over geld overhouden maar besparen is meer. Namelijk geld overhouden door overbodige en onnodige kosten te elimineren, verlagen van uitgaven waar dat kan, verspillingen stoppen en efficiënter gebruik maken van diensten en middelen.
   Hierdoor wordt er niets gemist, blijft de kwaliteit op hetzelfde niveau of stijgt zelfs.

   En als je dan toch klaagt over de zorg in combinatie met de PvdA vertel dan ook even dat:
   – Dit kabinet de zorg weer dicht bij huis brengt, oa door de terugkeer van de wijkverpleegkundige. Dat stond in het verkiezingsprogramma van de PvdA, en dat hebben ze gedaan!
   – De PvdA ervoor gezorgd heeft dat er toelage is gekomen zodat 19.000 mensen die werken als huishoudelijke hulp werken aan de slag kunnen blijven.
   – De PvdA verantwoordelijk is voor decentralisatie van de zorg naar gemeentelijk niveau. Opnieuw zorg dichter bij de gebruiker. In Leiden is er zelfs een financiële buffer voor in het geval deze decentralisatie niet goed verloopt.

   Wat betreft het idee dat kinderen van 3 jaar naar school moeten. Dat is een opmerking van Samsom en geen officieel partij standpunt voor zover ik weet. Overigens gaan kinderen in België en Frankrijk ook al jong naar school, er zijn stevige bewijzen dat bijvoorbeeld de taalvaardigheid van kinderen in die landen een stuk hoger ligt. De rekentoets is net zo’n voorbeeld. Ja, de uitvoering is nog niet ideaal (kan je dat überhaupt direct verwachten?). Het idee achter die toets, namelijk het opkrikken van de rekenvaardigheid van kinderen, kan echt geen kwaad. HBO en MBO opleidingen roepen al jaren dat het niveau gewoon te laag is.

 7. Deze sterspot voor de PvdA behoeft wel enig commentaar.
  Het verschil tussen bezuinigen en besparen in de zorg is een semantische discussie. Het zal in beide gevallen tot minder uitgaven in de zorg leiden.
  De decentralisatie van de zorg naar de gemeenten is niet bepaald een succesverhaal. Het is niet voor niets dat Staatsecretaris van Rijn met een waslijst van verbeteringen naar de 2e kamer moest komen. De financiele buffer die Leiden heeft ingesteld zal hier hard nodig zijn. Voorlopig is de landelijke invoering van decentrale zorg nog een administratieve puinhoop, waarbij een aantal gemeenten de huishoudelijke hulp helemaal afschaft.
  Dat kinderen in Frankrijk en Belgie eerder naar school gaan dan in Nederland is geen pedagogisch bewijs voor het nut daarvan ten aanzien van hun intellectuele en emotionele ontwikkeling. Taalvaardigheid is daar maar één aspect van.
  Het mislukken van de rekentoets is niet te wijten aan het feit dat die nog niet ideaal is, maar aan het feit dat die toets de rekenvaardigheid helemaal niet toetst, maar het vermogen om begrijpend te kunnen lezen en om dubbelzinnige formuleringen te kunnen onderscheiden. Een dyslectisch kind met een hoge begaafdheid in beta-vakken, zal dus nooit voor deze toets kunnen slagen. Ik ben het ermee eens dat de rekenvaardigheid van MBO/HBO opleidingen vaak tekort schiet, maar deze rekentoets zal daar niet aan bijdragen.

 8. een andere leidse burger op

  Emile, minder uitgeven hoeft niet slecht te zijn. Ik denk dat heel wat geld in de zorg efficiënter ingezet kan worden. Dan kan je doen alsof de zorg kapot bezuinigd wordt, maar als je ziet dat er voor sommige onderdelen (bijv de wijkverpleging) extra geld uitgetrokken wordt klopt dat beeld gewoon niet. Wel wordt geld anders ingezet. Daarnaast gaat er volgens plan aan het einde van deze kabinet periode gewoon meer geld naar de zorg dan toen dit kabinet begon (even uit mijn hoofd van 68 miljard in 2012 naar 70 in 2014).

  Dat er bij de decentralisatie nog dingen aangescherpt moeten worden is inherent aan een grote verandering. Dat maakt het uitgangspunt nog niet slecht. Geef het even tijd. Van de buffer in Leiden is nog vrijwel niets gebruikt. Hetzelfde geldt voor de rekentoets. Het is vooral commentaar op de uitvoering, niet op het idee. Ja de uitwerking kan beter, maar scholen door een verplichte toets dwingen om meer aandacht aan rekenvaardigheid te besteden kan echt geen kwaad. Principe overeind laten dus en sleutelen aan de toets. Cito maakt ook weleens een slecht eindexamen, stoppen we daarom met de centrals examens?

 9. Een bende charletans, de PvdArmoede politici. Samson belazert heel Groningen met zijn lulkoek rondom de verlaagde gaswinning. Zijn pootjes hangen slap als ome Henk en Halvezoolstra gaan blaten. In Leiden zitten we met die Holla en zijn vrienden met de sloga “en nu de wijken”. Daar hebben ze 8,5 miljoen euro voor over. Voor de Leidse Ring als liberale stokpaardje geven ze graag ook 160 miljoen uit. 17x meer geld in asfalt dat over 10 jaar leeg staat. Pluche socialisten in de dwangbuis van de liberale machthebbers Laudy-Strijk. De rechter vleugel van de PvdArmoede heeft definitief de zijde van het neoliberalisme gekozen. Net als de paarse kabinetten onder die Koksjongen die zich later verrijkte aan Shell en ING commissariaten. Weg met de achterbakse salon socialisten als decennia lang gevestigde orde partij in dit land. De Grieken en Spanjaarden dumpen hun equivalenten ook. Waarom wij komenden maart 2015 in Zuid Holland ook niet?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline