50Plus Zuid-Holland trapt campagne af met Henk Krol

2

50PLUS dus!

Op 18 februari gaat voor 50Plus Zuid-Holland de campagne voor de komende Statenverkiezingen van start met een Kick Off bijeenkomst in Rotterdam. Daar spreken lijsttrekker John Struijlaard en Tweede Kamerlid Henk Krol over de speerpunten van 50Plus. Voor deze verkiezingen zijn dat de WMO, veiligheid en openbaar vervoer.

WMO
Gemeenten krijgen steeds meer taken op het gebied van zorg. Maar er is een groot gebrek aan specialistische beleidsmedewerkers op lokaal en provinciaal niveau. 50PLUS vindt dat de provincie daar meer aandacht aan moet besteden en gemeenten moet ondersteunen waar dat nodig is

Veiligheid
De provincie moet veel meer investeren in de veiligheid van 50plussers. Betere verlichting in de openbare ruimte en meer en vooral beter cameratoezicht (CCTV) zijn middelen. De kwaliteit van CCTV-beelden moet verbeterd worden. Nu ontlopen veel criminelen hun straf vanwege de slechte kwaliteit van beeldopnames. Smartphones moeten een grotere rol gaan spelen bij het volgen van ouderen die in medisch contact moeten zijn en blijven.

Openbaar Vervoer
Goed openbaar vervoer is cruciaal als je wilt dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. 50PLUS pleit voor gratis openbaar vervoer voor ouderen (67plus) in 1 of 2 zones rond hun huis. De kosten kunnen worden gedekt door te bezuinigen op stedenband-activiteiten en dure, vaak overbodige buitenlandse reizen van leden van Provinciale Staten.

Delen

2 reacties

  1. Piet Pekelharing op

    “Nu ontlopen veel criminelen hun straf” Dat kun je wel zeggen, ja.

    Ik heb een zeer nuttig idee voor 50Plus: Wat dachten jullie ervan om ondernemers die de pensioenpremies die zij op de salarissen van hun werknemers hebben ingehouden niet afdragen aan het pensioenfonds te vervolgen wegens oplichting? Of om ondernemers die subsidies misbruiken voor andere doeleinden dan waarvoor zij bestemd zijn te vervolgen wegens oplichting? Of simpelweg geen oplichters meer als lijsttrekker voor de Tweede Kamer te accepteren, en evenmin als fractievoorzitter?

  2. Kom kom, Piet. Niet zo hard oordelen. Henk Krol komt uit fraude- en corruptiepartij VVD en leerde daar al vroeg dat schaamteloos graaien goed is. Hij is dus slachtoffer van een slechte opvoeding

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline