‘Vrijheid’ thema 88e lustrum universiteit

Het overkoepelend thema van de lustrumviering van de Leidse Universiteit is ‘vrijheid’. Een thema dat gebaseerd is op het motto van de universiteit: bolwerk van de vrijheid. Een jaar lang denken over vrijheid; schrijven, debatteren en wetenschap bedrijven in vrijheid. En natuurlijk het vieren van de vrijheid. Rector Magnificus Carel Stolker: “Ons motto Praesidium Libertatis is niet zomaar iets aardigs voor op de website. Het is een dagelijkse opdracht!”

De diesviering van de Leidse Universiteit was gisteren het startschot voor een jaar vol activiteiten voor studenten, professoren, medewerkers en de inwoners van Leiden. Het programma bestaat onder meer uit lezingen, een sporttoernooi, een groot lustrumfeest in de Pieterskerk en een alumnidag. Het lustrum wordt afgesloten met de Nacht van Kunst en Kennis in september.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline