Renovatie Stevensbloem start volgende maand

1

De tijd van uitstel is eindelijk voorbij. Eind volgende maand start na vertraging op vertraging dan toch echt de langverwachte renovatie van winkelcentrum Stevensbloem in de Stevenshof. Donderdag werden omwonenden op de hoogte gesteld over de laatste stand van zaken. Het miljoenenproject gaat naar verwachting zo’n negen maanden duren. In januari 2016 opent het dan omgedraaide winkelcentrum dan weer officieel de deuren, hoewel vrijwel alle winkels tijdens de verbouwing gewoon open blijven. Alleen de twee supermarkten gaan in het proces drie weken dicht.

Het winkelcentrum in de Stevenshof wordt niet alleen grondig gerenoveerd en uitgebreid, ook wordt en entree verplaatst van de parkzijde naar de kant van het parkeerterrein. “Veel logischer”, zei directeur Klomp van eigenaar Urban Interest begin 2013 al tegen Sleutelstad.: “Mensen denken met hun voeten, dus die willen gewoon vanaf het parkeerterrein naar binnen”.

Ook het parkeerterrein en de ruimte rond het winkelcentrum worden opnieuw ingericht. Het aanzicht van het winkelcentrum zal een complete metamorfose ondergaan. Laden en lossen gebeurt in de toekomst inpandig aan de achterzijde.

Het winkelcentrum krijgt in de plannen een nieuwe indeling. De kiosken verdwijnen en de routing wordt zo aangepast dat het winkelend publiek langs de gewone winkels naar de twee supermarkten wordt geleid. Die supermarkten, AH en Dirk, breiden allebei flink uit. In totaal met zo’n 1.000 vierkante meter. De ingangen van de supermarkten komen tegenover elkaar in de doorgang waar nu nog de kiosken staan. Aan de parkzijde verdwijnt de overkapping.

Tijdens de renovatie blijven alle winkels gewoon open. Wel komt er een soort stoelendans op gang, waarbij meerdere winkels zullen verhuizen.

Delen

1 reactie

  1. Even vergelijken: Breestraat opknappen: paar maanden in 2014 met sprintje voor Leids Ontzet.
    Stevensbloem: al sinds 2009 is men “in gesprek”. Schijnbaar gaat in er nu iets gebeuren :)}
    De randwijk hangt er maar een beetje bij, zeker bij dit huidige centrum en asfalt college olv. de
    heren Laudy-Strijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline