Bezetting moskee in aanbouw

87

Activisten van Identitair Verzet hebben vanmorgen enige tijd het in aanbouw zijnde islamitisch centrum aan de Ter Haarkade bezet gehouden. De Moslimgroep Leiden bouwt daar een nieuwe Al Hijra moskee die het huidige onderkomen in de Rembrandtstraat moet gaan vervangen. “De tijd van toekijken en hopen op doortastende daden van onze politici is voorbij,” zo stellen de actievoerders in een verklaring. De politie heeft de actievoerders van het dak gehaald. Dat ging probleemloos.

Op foto’s die de organisatie zelf heeft verspreid zie je een aantal onherkenbare mensen met fakkels op het dak staan. Naast de Nederlandse vlag hangen er spandoeken met teksten als ‘Stop de islam’ en ‘In Leiden begint de victorie’. De actie is volgens raadslid Tomas Kok een gevolg van het ingooien van ruiten bij omwonenden. Volgens één van de bewoners van de Ter Haarkade zou dat gisteravond zijn gedaan door vier Marokkaanse jongens.

Volgens de organisatie is Nederland  in oorlog met het salafisme. “Een stroming met duizenden gelovige militanten in ons land. Honderden in ons land ingeschreven extremisten zijn op jihad in het Midden Oosten onder de vlag van de Islamitische staat. Dit zal de eerste actie zijn in een serie van verzetsdaden tegen de islamisering van Nederland. In Leiden begint de victorie!”

Identitair Verzet is een relatief onbekende organisatie die is opgericht in het najaar van 2012. Het is een afsplitsing van het extreemrechtse Voorpost. In Leiden deed de organisatie eerder van zich horen bij de start van de bouw van de moskee. Ook toen werden er spandoeken opgehangen. In december liep een groepje aanhangers mee met de Zwarte Pietentocht van Bep Het Medium.

Delen

87 reacties

 1. Waarom vind ik het helemaal niet erg dat die moskee die door onze strot word gedouwd eindelijk eens bezet word, het is ook onzin want een kilometertje verder op hebben we al een megamoskee. Allah Akbar begin maar met oefenen over een paar jaar zeggen we het allemaal….

  • Heb jij nooit van recpect gehoort en als je denkt dat je grappig bent NEE!!!! Je bent triest .

   • Heb jij nooit van spelling gehoord? Als je denkt dat je slim bent; NEE!!!! Je bent dom.

  • @Jan-Willem wat een onzin zeg, alleen al in Istanbul heb je al meer kerken en synagogen dan in heel Nederland. Heb ik het niet eens over het oosten van Turkije.. dus het mes snijd aan twee kanten.. Moeten wij daar ook protesteren ? niet toch ?

   • dat was @jan willem. denk je nou echt dat de nederlandse moslims sharia willen? dat zijn een paar gekken. net als dat er bij ons ook een paar gekken tussen zitten. de meeste moslims willlen gewoon democratie en geld. net als iedereen. waarom denk je dat ze hier zijn verhuisd?

 2. Piet Pekelharing op

  Ik mag toch hopen dat de politie direct korte metten maakt met de actie van deze terroristen.

  • Piet Pekelharing op

   Of misschien is het juist beter dat de politie niet optreedt. Laat ze daar maar lekker in de kou staan. Die hooligans hopen er waarschijnlijk op dat de Hermandad hen zo snel mogelijk in een verwarmde politiecel plaatst. Ik ben benieuwd hoe lang ze het uithouden.

   • generaliseren is een teken van stupiditeit. je kent niet alle politieagenten, je kent niet hun protocollen en regels waarbinnen ze moeten werken en je kent het wetboek niet. dus kan je onmogelijk zeggen dat ‘de politie’ tekort zou schieten. iedereen lult elkaar na. maar straatcriminaliteit bv in gedaald. dus blijkbaar doen ze het beter dan veel domme blatende onwetende denken.

 3. Mensen die met volledige gezichtsbedekking menen te moeten protesteren tegen een geloof waar nog geen 2% van de aanhang het gezicht bedekt… Treurigheid.

   • natuurlijk is het generaliserend om heel leiden dom te noemen. maar procentueel gezien zijn ze de meest domme stad. en daarbij wordt ik altijd een beetje kinderachtig als ik domme nazizwijnen zie die zich weer eens bedreigt voelen door mensen die anders zijn dan zijzelf. grow up en lees eens een boek.

   • Piet Pekelharing op

    Het is wel buitengewoon vermakelijk dat Medium Bep meent dat er een peeskamertje is in het Academiegebouw.

 4. Evert Aartse

  Ieder in Nederland mag zijn keuze maken maar als elk geloof radicaliseerd met een foute prediker dan mogen ze wat Pim Fortuin zalige zei; Het land uit. Je heb je niet als gast in Nederland gedragen

  • Bij mijn weten is het leeuwendeel van de gelovigen in de Islam in Nederland hier geboren en dus niet te gast. Het staat ook u vrij om te vertrekken hoor, als de vrijheid van godsdienst u niet zint.

 5. Piet Pekelharing op

  Ik ben benieuwd hoeveel van die ‘activisten’ een stadionverbod blijken te hebben.

 6. Het is net als de Roomsen vroeger, veel te grote kerkgebouwen zogenaamd ter ere van God. Het heeft steeds te weinig met God te maken alleen met macht en overheersing. Laat ze maar als ze maar geen kwaad in de zin hebben.

 7. Roos van der voort op

  goed dat ze actie voeren kut moskee, we wonnen in Nederland nier in Marokko of Turkije als wij daar een kerk zou het genees mogen tiefus moskee!!

  • Jantje van leiden op

   Juist omdat we in Nederland wonen leren we gewoon goed lezen en schrijven. Deze dame moet maar weer eens terug naar school.

  • roos. denk eens zelf na. niet naroepen wat anderen zeggen. als je even je domme bek sluit en kerken in marokko en turkije googled zul je zien dat jouw stelling net zo veel waard is als een plak stront.

   • “rob” woont zeker niet zelf in de buurt van de “nieuwe” moskee, makkelijk praten dan he?

  • Blijkt maar dat jij niks weet en alles gelooft wat op facebook staat. En niet in een boek lees.
   Naast dat ben ik een Nederlander die moslim is, dus fuck you en krijg jij lekker de tyfus(voor het feit dat je zo kortzichtig bent) en dat is niet naar de kerk of iets gericht maar naar jou als individu die gewoon achterlijk is

 8. Badr McRani

  Evert Aartse, uhm…..de radicalen hier zijn diegene die de bouwplaats hebben bestormt…dus weet niet waarom je hier komt eisen dat “gasten” zich moeten gedragen? Who The Fuck ben jij om te denken dat mensen bij jou te gast zijn?

 9. Jan Leyenaar op

  The Shoe Bomber was a Muslim
  The Beltway Snipers were Muslims
  The Fort Hood Shooter was a Muslim
  The underwear Bomber was a Muslim
  The U-S.S. Cole Bombers were Muslims
  The Madrid Train Bombers were Muslims
  The Bafi Nightclub Bombers were Muslims
  The London Subway Bombers were Muslims
  The Moscow Theatre Attackers were Muslims
  The Boston Marathon Bombers were Muslims
  The Pan-Am flight #93 Bombers were Muslims
  The Air France Entebbe Hijackers were Muslims
  The Iranian Embassy Takeover, was by Muslims
  The Beirut U.S. Embassy bombers were Muslims
  The Libyan U.S. Embassy Attack was by Musiims
  The Buenos Aires Suicide Bombers were Muslims
  The Israeli Olympic Team Attackers were Muslims
  The Kenyan U.S, Embassy Bombers were Muslims
  The Saudi, Khobar Towers Bombers were Muslims
  The Beirut Marine Barracks bombers were Muslims
  The Besian Russian School Attackers were Muslims
  The first World Trade Center Bombers were Muslims
  The Bombay & Mumbai India Attackers were Muslims
  The Achille Lauro Cruise Ship Hijackers were Muslims
  The September 11th 2001 Airline Hijackers were Muslims’
  The Charlie Hebdo attackers were Muslims
  Islamic Jihad: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  ISIS: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Al-Qaeda: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Taliban: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Hamas: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Hezbollah: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Boko Haram: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Al-Nusra: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Abu Sayyaf: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Al-Badr: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Muslim Brotherhood: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Lashkar-e-Taiba: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Palestine Liberation Front: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Ansaru: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Jemaah Islamiyah: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  Abdullah Azzam Brigades: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
  AND A LOT MORE!!!!!!!
  Think about it:
  Buddhists living with Hindus = No Problem
  Hindus living with Christians = No Problem
  Hindus living with Jews = No Problem
  Christians living with Shintos = No Problem
  Shintos living with Confucians = No Problem
  Confusians living with Baha’is = No Problem
  Baha’is living with Jews = No Problem
  Jews living with Atheists = No Problem
  Atheists living with Buddhists = No Problem
  Buddhists living with Sikhs = No Problem
  Sikhs living with Hindus = No Problem
  Hindus living with Baha’is = No Problem
  Baha’is living with Christians = No Problem
  Christians living with Jews = No Problem
  Jews living with Buddhists = No Problem
  Buddhists living with Shintos = No Problem
  Shintos living with Atheists = No Problem
  Atheists living with Confucians = No Problem
  Confusians living with Hindus = No Problem
  Muslims living with Hindus = Problem
  Muslims living with Buddhists = Problem
  Muslims living with Christians = Problem
  Muslims living with Jews = Problem
  Muslims living with Sikhs = Problem
  Muslims living with Baha’is = Problem
  Muslims living with Shintos = Problem
  Muslims living with Atheists = Problem
  MUSLIMS LIVING WITH MUSLIMS = BIG PROBLEM
  Think about it:
  They’re not happy in Gaza
  They’re not happy in Egypt
  They’re not happy in Libya
  They’re not happy in Morocco
  They’re not happy in Iran
  They’re not happy in Iraq
  They’re not happy in Yemen
  They’re not happy in Afghanistan
  They’re not happy in Pakistan
  They’re not happy in Syria
  They’re not happy in Lebanon
  They’re not happy in Nigeria
  They’re not happy in Kenya
  They’re not happy in Sudan
  ******** So, where are they happy? **********
  They’re happy in Australia
  They’re happy in England
  They’re happy in Belgium
  They’re happy in Holland
  They’re happy in France
  They’re happy in Italy
  They’re happy in Germany
  They’re happy in Sweden
  They’re happy in the USA & Canada
  They’re happy in Norway & India
  They’re happy in almost every country that is not Islamic! And who do they blame? Not Islam… Not their leadership… Not themselves… THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!! And they want to change the countries they’re happy in, to be like the countries they came from where they were unhappy.
  Think about it!

  • Piet Pekelharing op

   Wel eens gehoord van het Lord’s Resistance Army? U weet wel van Joseph Kony. Of van de Rwandese genocide, de FARC, het Lichtend Pad, de Rode Khmer of wat dichter bij huis de RAF, CCC, ETA, de IRA, de protestante tegenhangers als Ulster Volunteer Force, Ulster Defence Association, Ulster Resistance, Loyalist Volunteer Force, Red Hand Commando. En wat te denken van de etnische zuiveringen tijdens de post-Joegoslavische burgeroorlogen in Kroatië en Bosnië en Herzegovina? Laten we mijnheer Breivik vooral niet vergeten.

   Kortom, het is overduidelijk dat niet-moslims niet met elkaar kunnen leven.

  • Piet Pekelharing op

   Heeft u wel eens gehoord van de Lord’s Resistance Army? U weet wel van Joseph Kony. Of van de Rode Khmer, FARC, Lichtend Pad, de Rwandese genocide of wat dichter bij huis de RAF, CCC, Rode Brigades, de ETA, de IRA en al haar protestante tegenhangers. En wat dacht u van de etnische zuiveringen in Kroatië en Bosnië en Herzegovina? En laten we vooral mijnheer Breivik niet vergeten.

   Kortom: Je kunt net zo goed zeggen dat niet-moslims niet met elkaar kunnen leven.

  • weet je wat ook een leuke is; tel de slachtoffers. hoeveel onschuldige slachtoffers heeft het westen in het midden oosten en de rest van de wereld gemaakt, en hoeveel onschuldige slachtoffers hebben zij bij ons gemaakt….. hoe je het ook wendt of keert, wij zijn in ieder geval de grootste uitbuiters en de grootste moordenaars. Think about it!

   • of je het nou een veiligheidsmisssie noemt of een heilige oorlog, uiteindelijk liegt het aantal slachtoffers niet. westen, kijk eens naar de bigger picture en de feiten.
    net als bij de joden en Palestijnen. we kunnen uren discussiëren over wie is begonnen en welke ideologie de foutste is, maar als je de lijken telt weet je in ieder geval wie de grootste moordenaar is… juist het westen en de joden. kan je niet omheen, wat voor argument of wikepediaefeitje je ook opzoekt.

   • Jan Leyenaar op

    Weg met ons, sukkel! Ga lekker naar Saudie Arabie als de westerse cultuur blijkbaar de slechtste is. Je begrijpt er helemaal niets van. Er is een vijandige overname gaande die wordt uitgesmeerd over meerdere generaties. Zoek de uitspraken van Erdogan eens op (“democratie is slechts het voertuig naar overwinning, moskeeen onze kazernes, minaretten onze raketten en gelovigen onze soldaten”).
    Jouw soort redenering maakt dat jouw en mijn achterkleinkinderen niet meer zullen leven in de vrijheid van denken en doen waar jouw en mijn voorvaderen voor moesten vechten. En ja, vechten is smerig en levert doden op maar dat is nu eenmaal de gang der zaken.
    Jij geeft je al over blijkens je reactie.
    Think about it!

  • Piet Pekelharing op

   Beste heer Leyenaar, ik kan ook een lange lijst samenstellen van terroristische organisaties die de afgelopen 40 jaar actief zijn geweest of (in de meeste gevallen) nog zijn en een aantal burgeroorlogen opsommen waar moslims NIET bij betrokken waren, maar helaas wordt die lijst tot driemaal toe niet geplaatst. Tot zover de vrijheid van meningsuiting in Nederland.

   De conclusie die ik uit mijn lijst kan trekken is, dat je net zo goed kunt zeggen, dat niet-moslims niet met elkaar kunnen samenleven.

   • Jan Leyenaar op

    Beste Piet
    Alleen al het feit dat wij slechts onder pseudoniem deze discussie kunnen voeren toont aan dat de vrijheid van meningsuiting aan het verdwijnen is. We leven in het heden en dat onze voorvaderen smerige oorlogen hebben gevoerd mag er niet toe leiden dat wij nu een ideologie verpakt als religie die haaks staat op de moeizaam verworven vrijheid van doen en denken, ongeclausuleerd ruimte geven.
    Geloof doe je achter je voordeur van je eigen geld en dring je niet op enige wijze op aan andersdenkenden.
    De usefull idiots in Leiden en de rest van de weg met ons brigade realiseren zich niet dat een terechte argwaan tegen een westers-vijandige ideologie uiteindelijk ook in hun belang zal blijken te zijn. Of moeten we straks accepteren dat vrouwen en homo rechten ondergeschikt worden aan de religieuze overtuiging van mensen die niet beter weten en daarin klein worden gehouden door de eigen religieuze leiders en de links liberale en progressieve idioten en cultuur relativisten.
    Tot slot en gelet op uw reactie bent u ook van mening dat vanwege de daden van onze voorouders wij nu niet het recht hebben om op te komen voor onze idee van vrijheid en man-vrouw gelijkwaardigheid. Ik hoop dat uw nageslacht daar tzt begrip voor weet op te brengen.

    • Piet Pekelharing op

     “Tot slot en gelet op uw reactie bent u ook van mening dat vanwege de daden van onze voorouders wij nu niet het recht hebben om op te komen voor onze idee van vrijheid en man-vrouw gelijkwaardigheid.” Dat is dan wel een volstrekt foutieve interpretatie van het standpunt dat ik heb willen overbrengen..

     Mijn punt is dat het onjuist is om de islam als geheel de schuld te geven van de barbaarse daden en denkwijzen van een relatief kleine groep gevaarlijke idioten die vaak niet eens de Koran hebben gelezen (als zij al kunnen lezen).

     • Jan Leyenaar op

      Beste Piet,
      Het is slechts het topje van de ijsberg wat wordt geduid als extremisten en ” heeft niets met de islam te maken”. Het heeft alles met islam te maken en de zwijgende meerderheid aan moslims vormt de basis en het reservoir van waaruit die extremisten boven komen. Zolang we dat niet hardop durven te benoemen en in plaats daarvan die zwijgende meerderheid van moslims niet aanspreken op de uitwassen van hun ideologie en hen toestaan steeds nadrukkelijker wordende eisen te stellen aan de moderne westerse samenleving, zijn mensen zoals jij in de geschiedenislessen van ons nageslacht de Chamberlains van mijn opa’ s generatie.
      Accepteer dat die gezellige modlimgemeenschap waar je zo gezellig het suikerfeest mee viert en die zo lekkere kunnen koken in de basis een ideologie in stand houden die incompatibel is met in ieder geval de toekomst die ik mijn nageslacht toewens.

     • Piet Pekelharing op

      Beste heer Leyenaar, ik kan helaas niet op uw reactie reageren, daarom reageer ik op mijn eigen reactie.

      U schrijft “Zolang we dat niet hardop durven te benoemen en in plaats daarvan die zwijgende meerderheid van moslims niet aanspreken op de uitwassen van hun ideologie”

      En dat is nu precies NIET wat die bezetters van de moskee-in-aanbouw doen. Zij zetten groepen mensen tegen elkaar op en zijn uit op verdeeldheid en een confrontatie.

      Indien een zeer klein deel van de moslims radicaliseert, moet je vooral al die anderen van je vervreemden. Denkt u dat je daarmee iets kunt bereiken?

      Ik houd liever vast aan de woorden van burgemeester Van der Laan en minister Asscher bij een gezamenlijk joods-islamitische bijeenkomst naar aanleiding van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo:

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/23580879/__Hoge_opkomst_bijeenkomst_joden_en_moslims__.html

 10. een Leids burger op

  Lees hoe men in vroeger tijden de toen dreigende islamisering van west-europa wèl met succes wist tegen te houden:”Tijdens de slag bij Poitiers in oktober 732 versloeg de Frankische hofmeier Karel Martel een islamitisch leger onder emir Abdul Rahman. De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan.” en ” De slag bij Poitiers werd traditioneel beschouwd als een keerpunt in de opmars van de islam in Europa.”
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Poitiers_(732)
  ——————————————————————————-
  terug naar Leiden:Demonstreren mag.
  Ook dierenactivisten doen dit:http://sleutelstad.nl/2015/02/06/dierenactivisten-demonstreren-op-bio-science-park/
  Met actievoeren tegen de steeds meer oprukkende islam [de toenemende islamisering dus met alle kwalijke gevolgen daarvan] is, op zich, niets mis.
  En met actievoeren tegen TE veel moskeeën ook niet. Maar veel nut heeft zo’n tijdelijke bezetting natuurlijk niet: de bouw van dat groot marokkaans-islamitisch centrum met moskee in Leiden zal daardoor echt niet tegengehouden kunnen worden.

 11. een Leids burger op

  Lees hoe men in vroeger tijden de toen dreigende islamisering van west-europa wèl met succes wist tegen te houden:”Tijdens de slag bij Poitiers in oktober 732 versloeg de Frankische hofmeier Karel Martel een islamitisch leger onder emir Abdul Rahman. De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan.” en ” De slag bij Poitiers werd traditioneel beschouwd als een keerpunt in de opmars van de islam in Europa.”
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Poitiers_(732)

  • Piet Pekelharing op

   En nu u toch met geschiedenis bezig bent, lees dan meteen ook eens hoe onze katholieke medeburgers 760 jaar later Spanje (en nog eens 6 jaar later ook Portugal) jodenvrij wisten te maken. Het is met name interessant voor u om te lezen waar de joden dan nog wel terecht konden.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Alhambra_Decree

 12. een Leids burger op

  terug naar Leiden:Demonstreren mag.
  Ook dierenactivisten doen dit:http://sleutelstad.nl/2015/02/06/dierenactivisten-demonstreren-op-bio-science-park/
  Met actievoeren tegen de steeds meer oprukkende islam [de toenemende islamisering dus met alle kwalijke gevolgen daarvan] is, op zich, niets mis.
  En met actievoeren tegen TE veel moskeeën ook niet. Maar veel nut heeft zo’n tijdelijke bezetting natuurlijk niet: de bouw van dat groot marokkaans-islamitisch centrum met moskee in Leiden zal daardoor echt niet tegengehouden kunnen worden

  • TC Emre Aktug

   En dan noemen ze de moslim de terroristen terwijl 90% van de nederlander elke keer begint met varkenskoppen haatbaarden bommen gooien op moskeen. Zo zie je maar welke volk echt radicaliseerd

  • Melissa Hartevelt

   Haha is je reactie serieus? niet om aan te zien niet meer doen. Als jullie allemaal leuk en beschaafd waren hadden de nederlanders nu geen hekel aan jullie moslims. Daar wel is over na gedacht.

   • Nou jullie hebben anders wel persoonlijke verzorging meegekregen niet.
    Schijten waar je eet lekkere barbaren waren zeg voor er buitenlanders waren. Eerst waren het joden daarna katholiek en rooms katholiek en vervolgens de negers nu de moslims. Ga leven i.p.v. Onzin uitkramen

 13. Piet Pekelharing op

  Heeft Jan Leyenaar wel eens gehoord van de Lord’s Resistance Army? U weet wel van Joseph Kony. Of van de Rode Khmer, FARC, Lichtend Pad, de Rwandese genocide of wat dichter bij huis de RAF, CCC, Rode Brigades, de ETA, de IRA en al haar protestante tegenhangers. En wat dacht u van de etnische zuiveringen in Kroatië en Bosnië en Herzegovina? En laten we vooral mijnheer Breivik niet vergeten.

  Kortom: Je kunt net zo goed zeggen dat niet-moslims niet met elkaar kunnen leven.

 14. Top actie, eindelijk mensen die tegen die haathut, het wordt gefinancierd vanuit een organisatie die ook ISIS STEUNT, tijd om ze op het gemeentehuis wakker te schudden, GEEN JIHAD IN DE LEIDSE STRAAT!!!

 15. Geen probleem met gebedshuizen, maar het kan wel een beetje bescheidener. Teveel dominante minaretten per km2 geeft irritatie. De introverte gevestigde orde politiek in Leiden heeft hiervoor weinig aandacht.
  De islam is in de kern een respectabele religie met recht op een plaats in de multiculturele samenleving. Het overgrote deel van de moslims is zeker geen terrorist, maar het overgrote deel van de terroristen zijn wel zwaar ontspoorde moslims. Die laatsten zijn een plaats in de islam onwaardig.

 16. Melissa Hartevelt

  Oke dus nu vind iedereen het in 1x wel prima dat er NOG een moskee komt in Leiden? Beetje raar iedereen hoor ik altijd zeike en nu is het in 1x prima. Nou 1 ding ik hoef niet nog een moskee in Leiden en van mij moge ze allemaal gesloopt worden! Echt vervelend dat iedereen altijd alleen maar zegt wat ze denken wat juist is om te zeggen. Zeg gewoon wat je denkt.

  • Jeannette Hagen

   Omdat wij meer beschaafd zijn en omdat in onze grondwet staat dat iedereen zijn eigen religie mag beleiden. Wij hoeven toch niet tot hun niveau af te dalen?

 17. Deze jongens hebben niemand kwaad gedaan, maar ach de KOGEL komt altijd van LINKS. Ongelooflijk dat sommige nederlanders tegen deze actie zijn zijn, jullie dan echt zo anti nederlanders zien jullie dan echt niet , dat de multiculturele ‘samenleving’ mislukt is. Het verzet komt er , kijk naar Duitsland een pegida.

 18. Peace Relaxed! op

  Ochie ochie ochie….. onze cultuur is zo fragiel en ligt echt zooooo onder vuur en staat op instorten, the time is now!! Ik ben echt bang dat mijn culturele waarden weg gedrukt gaan worden door de Islamisering.

  Wat een onzin. STOP DE NEDERLANDSE HAATZAAIENDE EMOTIETERRORISTEN!
  In de bijbelbelt zitten ook orthodoxe/conservatieve christenen waar het merendeel van de Nederlandse bevolking ook geen sympathie mee heeft. Daarnaast worden wetten met bijbelse aard langzaam verbannen uit de grondwet, dat heet democratie dus zie ook zeker geen gevaar dat er een nationale ramadan zijn intrede komt doen. Hoewel dit wel een goed nationaal dieet zal kunnen zijn.

  Niet alle moslims zijn orthodox dus laat je koran teksten lekker bij je want als we in het eerste testament van de bijbel gaan kijken vindt je ook zulke teksten waar je niet vrolijk van wordt, waar nu meer met een filosofische blik naar gekeken wordt door de kerk.

  Ik ben niet bang voor de gematigde moslims (jaahh die zijn er ook ;), het zijn heel vriendelijke buren. Ik heb liever geen moskee naast me deur (die er toch wel komt op de terhaarkade) maar liever ook geen kerk. Dat wil niet automatisch zeggen dat ik tegen de islam ben. Helaas hebben veel mensen moeite om dit verschil te onderscheiden alsof je alleen maar helemaal vóór of tegen de islam kan zijn.

  Door angst voor terreur geef je de extremisten hun zin. Het probleem zeker niet ontkennen maar zeker niet vlak trekken over één bevolkingsgroep, dat is veel te simpel en gemakkelijk en zwak. Je bent een slaaf van je eigen angst.

  Die Thomas Kok is pas een gevaar voor de Leidse samenleving. Een regionaal opponent van Wilders die door heeft dat de Islam goed te (mis)gebruiken is om stemmen te trekken door onrust te stoken. Een eng rechts onderkruipertje is het.

  Wees niet zo bang, is zonde van je bloeddruk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline