Het op Zondag verdwijnt

12

Als gevolg van een nieuwe reorganisatieronde bij de Telegraaf Media Groep (TMG) zal Het op Zondag binnenkort verdwijnen. TMG stopt met alle negen zondagskranten die het concern nog uitgeeft, omdat ze te weinig winst opleveren. De redactie van Het op Zondag is vandaag op de hoogte gesteld van het nieuws.

De regionale kranten van de Telegraaf Media Groep, zoals het Leidsch Dagblad, zullen geclusterd onder leiding komen te staan van één hoofdredacteur en één commercieel manager. De verwachting is dat door de intensievere samenwerking in de loop van dit jaar ook bij de regionale kranten arbeidsplaatsen zullen worden geschrapt.

Delen

12 reacties

 1. J.W. Verkerk op

  Het zit stil in een hoekje en het wordt steeds kleiner,
  TMG saneert zichzelf en hun medewerkers langzaam maar zeker weg,
  Logica ontbreekt ?

 2. Nou, dat zullen we heel erg missen!!! Het was net een wc-papiertje dat af en toe op zondag in de bus viel. De bezorging van dit flutkrantje was bijzonder slecht. Maar wel met Nieuwjaar met een kaartje een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik mis hem niet!!!

 3. Jammer van die leuke column van Aad van der Luit, misschien kan die naar het Witte Weekblad.

 4. maarten kersten op

  Slecht nieuws voor de verscheidenheid aan nieuwsgaring,. vooral de clustering van de dagbladen onder één hoofdredactie. Nog maar een klein stapje en we hebben hier een regionale Telegraaf met het binnen- en buitenland-nieuws van de centrale redactie in Amsterdam en slechts het lokale nieuws van de vermoedelijk ook nog te clusteren regioredacties. Zoals sinds enkele jaren de voor Leiden nú al bepalende Haarlemse eindredactie heel veel irrelevante lokale nieuwsberichten en feature-verhalen uit Noord-Holland in de Leidse editie plaatst. Maar gelukkig hebben we dan altijd Sleutelstad.nl nog…. ; – )

 5. Joost van Wassenaer op

  Het enige dat ik de laatste jaren van Het op Zondag heb gemerkt, was dat een (veel te) jong jongetje met een kortgeknipt zeer donker kopje mij schaamteloos, hoewel hij mij geen moment aankeek, een kaartje overhandigde, waarop stond dat hij mij een goed nieuw jaar toewenste, nadat ik een jaar lang – op de twee laatste weken na – nooit het blad had ontvangen. Ik zal van de opheffing dus weinig merken.

 6. Geraldine Bey op

  Eindelijk weg met dat vervelende hoofd van Aad van der Luit ..gooide de krant vanwege zijn gezicht en beroerde stukjes/stak zelden zijn hand in eigen boezem zover ik weet/ al die jaren rechtstreeks de vuilnisbak in!

 7. vindt erg jammer dat ik dit krantje niet meer krijgt. dat gezeik van er hoeft geen bomen voor
  gekapt worden, en ik mist hem niet maar ze weten wel wat Aad van der Luit schrijf.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline