Heldenpenning voor redden van baby uit water

2

Dorte Cotellessa-Kramers heeft gisteren uit handen van burgemeester Henri Lenferink een Heldenpenning van de stad Leiden ontvangen. De vrouw uit Oegstgeest ontving de penning omdat ze op 5 januari het leven van een 7 maanden jonge baby redde die te water was geraakt in de Nieuwe Rijn. “Ik zie mezelf niet als een held”, vertelt Dorte Cotellessa-Kramers: “Maar ik vind het wel heel mooi om hier te zijn”.

Toen een kinderwagen van de rem af was geschoten, rolde een nietsvermoedende baby het water van de Nieuwe Rijn in. Dorte Cotellessa-Kramers zag het voorval gebeuren en dacht geen moment na, ze dook direct het water in en redde samen met de moeder de baby.

De baby is er zonder problemen mee weg gekomen. Dat bleek al gauw volgens vader Chris Tuinstra, “nadat ze een paar minuutjes op de IC had gelegen, keek ze al weer om zich heen met een gezicht van: ‘wat is er allemaal aan de hand?'”

De baby was aanwezig bij de uitreiking van de heldenpenning, en kon het niet laten even met de ambtsketting van burgemeester Lenferink te spelen. Ook burgemeester Waaijer van Oegstgeest was aanwezig bij de uitreiking van de heldenpenning. Uit zijn handen ontving Dorte Cotellessa-Kramers een bos bloemen en een cadeau.

 

 

 

Delen

2 reacties

  1. frank wassenaar op

    Och, @Hoi Hoi Dikkewielen, natuurlijk hóeft er niet per se iets vast te zitten aan een reddingsactie.
    Maar vriendelijk is het wel.
    Het leven wordt zoveel aardiger met af en toe een bedankje, een bloemetje, een blijk van waardering, desnoods een penning van de gemeente.
    En het kan een stimulans zijn voor ons allemaal. Want het is bekend dat hele groepen mensen soms staan toe te kijken als er iemand in nood is. Er moet er dan eentje zijn die toch iets doet. En dat mag best gewaardeerd worden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline