Omwonenden bezorgd over ontsluiting Bio Science Park

Kaalslag, geluidsoverlast en fijnstof. Drie belangrijke bezwaren van bewoners van – met name – het wijkje Bockhorst in de Lage Mors. De woningen liggen ingeklemd tussen de Plesmanlaan, de Dr. Lelylaan en de Ehrenfestweg. Een groene wal met bomen vormt een buffer tussen woonwijk en langsrazend verkeer. Nog wel.

Anne Sytske Keijser is één van de ongeruste bewoners die afgelopen donderdag de raadsleden deelgenoot maakte van de zorgen van de buurt.

bockhorst

 

Op steenworp afstand ligt, aan de overzijde van de Plesmanlaan, het Bio Science Park Leiden. En dat moet beter ontsloten worden. De Ehrenfestweg wordt doorgetrokken en gaan de belangrijkste toegangsweg naar het Bio Science Park vormen. De weg wordt daarvoor verbreed, evenals de Plesmanlaan die bovendien een ongelijkvloerse kruising krijgt.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang. Honderden bomen in het gebied zijn inmiddels gekapt en na de herinrichting is er geen plek meer om er net zoveel terug te planten, zo vrezen omwonenden die afgelopen donderdag kwamen inspreken bij de raadscommissie die zich op 5 februari inhoudelijk over de plannen gaat buigen.

 

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline