Greentower bij Lammenschans 16 meter lager

1

De omstreden woontoren die achter ROC Leiden Lammenschans moet verrijzen, wordt geen 70, maar ‘slechts’ 54 meter hoog. Er komt een nieuw ontwerp waar de gemeenteraad zich binnenkort over mag buigen. Bewoners van de naastliggende Professorenwijk strijden al maanden tegen de toren.

Correctie: Het is gebleken dat wethouder Laudy een verkeerde hoogte noemt in onderstaand interview. De toren wordt in het aangepaste plan geen 54, maar 58 meter hoog.

Wethouder Laudy geeft een toelichting op de collegebesluiten van afgelopen week. Onder andere over het nieuwe ontwerp voor de Greentower die met 54 meter nog steeds een van de hoogste gebouwen van Leiden wordt.

 

greentower2

Aan het Bètaplein wordt achter het gebouw van het ROC Lammenschans een nieuwe woontoren gebouwd. Voor deze ‘Greentower’ is na protest van omwonenden een nieuw lager ontwerp gemaakt.

Het comité ‘Nee tegen de Toren‘ pleit voor een woontoren die maximaal 50 meter hoog wordt. Dat gaat hem net niet helemaal worden. De gemeente heeft met de ontwikkelaar nu overeenstemming over een toren van 54 meter hoog en dat is het maximaal haalbare, aldus wethouder Laudy: “Als er nu nog meer moet veranderen dan hebben we geen plan meer.”

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline