Boekhandel Kooyker verhuist

2

De Leidse boekhandel Kooyker gaat per 1 april verhuizen. Het is geen grap, de winkel gaat twee panden verder in een kleinere behuizing. Toch gaat het niet slecht met de boekhandel bezweert de eigenaresse Willeke van der Meer. Het nieuwe pand is wel kleiner, maar het is vooral praktischer.

De winkel wordt een derde kleiner en komt slechts op de begane grond te zitten. Kooyker krijgt een kleine koffiecorner, een uitgebreide leestafel. De voorraad boeken krimpt niet in, maar breidt eerder uit: het aantal reisboeken wordt uitgebreid. Kooyker gaat ook e-readers (elektrische boeken) verkopen. Niet ter vervanging van het papieren boek, maar handig voor op reis, zo stelt Van der Meer. In de nieuwe winkels zullen ook lezingen, interviews en evenementen worden georganiseerd.

Op Breestraat 93 komt Bever Outdoor te zitten die nu nog op de Nieuwe Rijn zijn gevestigd.

Delen

2 reacties

  1. Zal zeker een keer komen kijken. Ben jaren geleden afgehaakt ten faveure van VanStockum (waar ik zeker blijf komen). Heb het idee dat deze dame weer nieuw elan brengt in de zaak.

  2. De voorraad boeken bij Kooyker wordt niet ingekrompen volgens de eigenares? Dat is toch al gebeurd? Ik herinner me nog twee [?] verdiepingen met wetenschappelijke boeken en studieboeken.
    Wie planken met boeken in een andere taal dan Nederlands of Engels wil is in Leiden aangewezen op Van Stockum. Verder wens ik Willeke van der Meer veel succes met haar winkel toe. Ze heeft zich in een avontuur gestort waarvan ik hoop dat het goed zal aflopen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline