Hakketak, Francine sprak… Ruurd en Sarah van Newstyle

Nu we bijna 3 weekjes van het nieuwe jaar als afgerond kunnen beschouwen, vermoed ik dat veel mensen dat ook al met de goede voornemens hebben gedaan. Eén van de beloftes die ik mijzelf voor 2015 maakte was; Nóg meer uit m’n dagen halen! Dus dat kan ook de reden zijn dat ik ineens royaal kan kiezen uit de trainingsapparatuur want ik ga sinds de jaarwisseling een uur vroeger naar Healthclub Newstyle.

francine_klein_december

Want, Ja, ja, ja, ondanks dat velen van jullie denken dat op hakken lopen mij in model houdt, moet ik er wel degelijk – net zoals iedereen – wat voor doen! Dus géén ‘Kaasje-Wijntje-Worstje-gedoe’ én op de apparaten! Drie keer per week!

 

 

Verklapt
Nu jullie mijn geheim kennen, ga ik wat meer vertellen over Newstyle. Ik ben nogal dol op deze club omdat ze moderne apparatuur hebben, in het centrum zitten, het ‘niet sporten is niet betalen’ principe hanteren, je met je partner op één abo kunt, hartstikke leuke trainingen hebben en je met rust laten maar wél helpen als je dat wil. En die hulp krijg je dan onder andere van Ruurd of Sarah. Beiden fysiotherapeut, want bij Newstyle nemen ze geen halve maatregelen. Kwaliteit, ook wat medewerkers betreft, voeren zij hoog in het vaandel.

Fysiotherapeuten
“Fysio wordt je niet zomaar, hoe is dat zo gekomen,” is mijn eerste vraag aan de continu rondkijkende Ruurd en Sarah?. Zonder dat de sporters het merken, wordt opgelet of men zich niet overbelast. Sarah is blond met hersens en spieren! Van haar lijstje diploma’s én sportprestaties ligt de gemiddelde man nog te dromen. Op Europees wedstrijdniveau waterpoloënd stak ze HAVO en fysio-papieren in haar zwemtas waar ook heel wat behaalde medailles een plaatsje in vonden. Ruurd – niet alleen ‘good looking’, maar ook een slimmerd – wàs al richting universiteit. Om nét op tijd te ontdekken dat zitten op een wetenschappelijk stoeltje fysiek voor hem geen uithouden was. Dus zijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam zette hij om in het begeleiden ervan in specifieke zin, als fysiotherapeut!

Leiden en de sport
Voor de duidelijkheid: Ruurd en Sarah zijn geen setje maar wél leuke collega’s van elkaar bij Newstyle. Ze zijn niet altijd gelijktijdig ingeroosterd, maar weten precies wat er speelt zodra de eigen uren beginnen. Jouw sportprestaties en/of wensen worden in een overzichtelijk systeem gearchiveerd en zijn elk moment voor elke medewerker te raadplegen. Beiden zijn geboren in, en redelijk dol op Leiden. Ruurd is trots op de kennis die via onze universiteiten mondiaal wordt en vind het heerlijk dat sportieve gebieden zoals bossen en stranden op fietsafstand liggen. Sarah houdt wel van een feestje en houdt alle Leidse evenementen net zo nauwgezet bij als de ledenprestatiekaarten van Newstyle! Zij voelen zich goed tussen alle studenten in de stad. Als ik vanaf mijn loopband zie hoe zowel Ruurd als Sarah begroet worden door de binnenkomende fitnessers dan snap ik dat ook wel. Hartelijkheid is hier het juiste woord.

Minpuntjes
Sarah projecteert haar hoop voor Leiden in de toekomst. Het stoort haar dat er nog steeds bijna sloopwaardige panden tussen net nieuwe, of pas opgeknapte door heel Leiden staan. Ruurd vind het enorm jammer dat er geen goede uitgaansgelegenheid voor 20-30 jarigen is. “Als ik dan ’s nachts vanuit Den Haag of Amsterdam in de trein zit, baal ik wel eens,” zegt hij. “Een beetje lekker stappen kan in Leiden niet, hier heb je alleen maar kroegen!”

Mail me maar
Het is mijn gewoonte om m’n ‘Hakketakjes’ op locatie te spreken of ergens achter een bak koffie. Maar tegen Ruurd en Sarah zei ik uiteindelijk: “Ik mail jullie wel een paar vraagjes. Want de sporters gingen vóór! Natuurlijk!” En omdat véél mensen dat weten, wordt er ook veel gevraagd en dat mág! Onvermoeibaar en altijd met die glimlach wordt iedereen te woord gestaan, geholpen, geadviseerd. “Ik krijg er zelf zoveel energie van,” vertelt Sarah: “Niets is mooier dan iemand die hier totaal gestressed binnenkomt, een paar maanden later van de lichamelijke klachten af is door de juiste beweging.”

Ruurd; “Zien hoe de persoonlijkheid van mensen terugkomt in het functioneren van hun lichaam en dat aan ze overbrengen. En er een trainingsprogramma bij opstellen. Zelf heeft men er vaak geen idee van! En dat die mensen dan na een tijdje naar ons toe komen om te zeggen dat ze de door ons samengestelde schema’s zo top vinden. Dat is toch hartstikke leuk?” Als ik de ontvangen mail lees waar de energie van beiden afspat, moet ik glimlachen:  “Het is zo! Zij motiveren en jij krijgt de energie! Die ervaring heb ik daar ook echt!”

En dan….op hakken?
Als Leiden van vermoeidheid verdween, gaat Ruurd naar Voorschoten. Als Stevenshoffer voetbalde hij daar en heeft er veel vrienden. Sarah’s complete (schoon)familie woont in Roelofarendsveen, dus zij zou dan gezellig wat dichter bij hen gaan wonen. Ruurd denkt alleen maar in termen van sneakers. Maar dat die niet onder een jurkje kunnen, begrijpt ‘ie ook wel. “Doe dan maar een leuk hakje ja. Maar niet 10 centimeter of plateaus waardoor je zo raar omhoog komt, want dan ben je niet echt goed wijs. Dat is écht slecht voor je lichaam.” Sarah kan wél op hakken lopen, heeft ook wat charmants ergens onderin haar kledingkast liggen, maar écht lekker lopen alleen haar sportschoenen waar ze uiteraard veel paren van bezit.

Motto
Deze twee sportadepten – die heel graag verspreiden dat goed bewegen, met de nadruk op góéd – zouden willen dat jouw motto en mantra ‘bewegen’ wordt. “Want het is zo gezond voor je!” Beiden hebben zelf een opmerkelijk motto voor hun leeftijd. Sarah: “Go with the flow, want elke dag kan je laatste zijn.” Ruurd: “Perfectie is saai, streef naar de balans vinden tussen mentale en fysieke uitdagingen. Neem je rust en geniet daadwerkelijk van wat je hebt bereikt. Negativiteit, daar heb je alleen jezelf mee.” Ik ben er even stil van. Zoveel moderne apparatuur om hen heen, zo jong nog en dan rollen er van die eeuwenoude wijsheden uit die monden. Dat geeft maar weer aan dat Newstyle zijn medewerkers goed selecteert. Want het gaat hen per slot om jóúw gezondheid!

Kijk op de site van Newstyle wat zij allemaal bieden aan mogelijkheden, trainingen, klassikale vrolijke programma’s enzovoorts. Dat is teveel om hier op te noemen. Ik heb eens naast een zeurpietje bij de balie gestaan dat precies wilde weten wat er geboden werd voor de prijs. Véél…kan ik uit ervaring zeggen. Volgens mij, met al die escape-contract mogelijkheden, is Newstyle zeker één van de voordeligste! Als ik naar de buitendeur loop merk ik dat Sarah me nakijkt. Daardoor ervaar ik een gekoesterd gevoel. Heb ik je weer een beetje dichter terug bij je goede voornemens geschreven? Dan hoop ik dat ik je binnenkort zie bij Newstyle. Lekker vroeg. Tot dan!

Wellness & Healthclub Newstyle Leiden: www.betaalbaarsporten.nl
Wellness & Healthclub Newstyle op Facebook: www.facebook.com/pages/Newstyle-Leiden

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Francine Verbiest

Ik ben een gewone Leidse vrouw die al verschillende van haar passies en dromen heeft kunnen en mogen waarmaken, in Leiden deed ik iets met bloemen en motoren en nu verkoop ik spullen met krullen en (uw) woningen. U kunt het wat uitgebreider nakijken op ondernemen op hakken. Ik ben dol op kinderen en honden, werk graag met jonge talenten, gooi mijn energie eruit op wel- en niet gemotoriseerde 2-wielers, voel me goed in en ga graag op in de massa, hou van mensen maar niet van klitterige clubjes, ken het kind in mezelf en ben al meer dan 40 jaar samen met de voormalig “Leidse tuinman met de snor” wiens achternaam ik vol trots draag!

Je bent nu offline