Speerpunt PvdA Zuid-Holland: behoud van werkgelegenheid

5

Sinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Voor die tijd gingen de provincies erover. Fractievoorzitter Ron Hillebrand van de PvdA Zuid Holland voelt nog wel de verantwoordelijkheid voor de afgestoten taak: “Je moet niet op de stoel van de gemeente gaan zitten, maar als partij vinden we wel dat we een verantwoordelijkheid hebben voor een goede overgang. Het allesbelangrijkste is dat de zorg voor mensen die kwetsbaar zijn gegarandeerd blijft.”

Chris de Waard in gesprek met Ron Hillebrand tijdens de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Leiden.

Hillebrand is vorige maand gekozen als lijsttrekker voor zijn partij bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten. Die worden gehouden op woensdag 18 maart. Speerpunten in de komende campagne zijn voor de PvdA Zuid-Holland werkgelegenheid. daarbij moet de provincie ook het goede voorbeeld geven en bijvoorbeeld schoonmakers en beveiligers niet inhuren, maar in dienst nemen. Ook zou het bieden of behouden van werkgelegenheid zwaarder moeten wegen bij aanbestedingen.

Minister Ronald Plasterk hield tijdens de nieuwjaarsreceptie een toespraak. Ervoor ging hij de markt op om onder andere met wethouder Marleen Damen rozen uit te delen.

 

Delen

5 reacties

 1. dat de PVDA nog het woord werk in hun mond durft te nemen gezien dat ze deze groep kiezers al jaren achter elkaar in de kou laten staan. Zeker weer verkiezingstijd!!!

 2. Ron Hillebrand lijsttrekker? Dat was de Wethouder Verkeer in Leiden, die de RijnGouwelijn door de oude binnenstad van Leiden wilde aanleggen. Dat had ie geregeld met Marnix Norder, toen PvdA Gedeputeerde in het provinciebestuur Zuid Holland. Interessant dat je altijd weer dezelfde namen uit het PvdA circuit tegenkomt.

 3. een Leids burger op

  Ach dat “Ron-beton”, zoals hij ook wel werd genoemd, lijsttrekker is hoeft toch eigenlijk niemand
  te verbazen. Die zit toch al jaren in de (provinciale) PvdA-baantjescaroussel.
  Verder ook vooral eens met Dennis en Pieter/Jan.
  Toch is het wel goed dat de PvdA zich zorgen maakt om (behoud van) werkgelegenheid.
  Want de PvdA zou eigenlijk geen Pamperaar van de Allochtoon moeten zijn, maar een Partij voor (de belangen van) de ARBEIDER. Behoud van werkgelegenheid zegt de PvdA. Maar het gaat natuurlijk om wat voor SOORT werkgelegenheid voor de ARBEIDER: alleen maar tijdelijke flexbaantjes zonder uitzicht op “vast” dienstverband waardoor werknemers(arbeiders) het hoofd, financiëel gezien, nauwelijks boven water kunnen houden? Werk “aan de winkel” dus voor de PvdA: zowel op landelijk,provinciaal als ook op locaal gemeentelijk niveau.

 4. Ze worden weer actief zo vlak voor de Statenverkiezingen: die charletans van de PvdArmoede. Samson (minder gaswinning, maar ome Henk moet niet boos worden; peuters 3 jaar naar de basisschool in de elitaire race rat prestatiemaatschappij.), onze Venlose vriend Holla (leve de Churchillavenue, maar liever Zoeken naar Balans door Leids groen anders is er geen leids’ pluche om op te zitten) en de inderdaad beton sukkel Hillebrand (gelukkig weg uit Leiden). Peilingen voor PvdA: gemarginaliseerde middenpartij ver achter GL, SP en D66.
  Kijk goed hoe de Grieken (Pasok) en dadelijk Spanjaarden (PS) deze gevestigde orde partijen van mislukte salon socialisten naar huis sturen. Goed voorbeeld doet Leiden en Zuid Holland volgen!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline