Straatkrantverkoper Gamal terug bij AH Hooigracht

11

Gisteravond werd Gamal vrijgelaten uit het detentiecentrum in Rotterdam en overgebracht naar het asielzoekerscentrum in Katwijk. Vanmiddag was hij voor het eerst weer terug op zijn vertrouwde plek: de ingang van Albert Heijn aan de Hooigracht.

Delen

11 reacties

    • Ja dat zag Ik ook en heb meteen een straat krant bij hem gekocht.
      Onze vriend George geeft er nooit geen een. Dus hij bedelt gewoon. Wat verboden is in leiden.
      Hij komt ook geen eten tekort, dit krijgt hij van de voedsel bank.
      Verdiend er ongeveer 1000 euro bij per maand.
      Deze man hoort hier niet.
      En word omgesleurd door de binnrenvest.
      Als mensen ens wisten, reageerden ze wel anders

  1. Frans Schroder op

    Hoop dat ie zo weer weg is het is en blijft een illegaal hoe aardig ook wet is wet

  2. Sjaan de Wekker op

    wet is wet zeker … maar die wordt in dit land gelukkig wel met redelijkheid en billijkheid toegepast.

  3. Prachtig nieuws natuurlijk, maar vraag me af of Gamal niet iets meer wil dan de straatkrant verkopen. Heeft hij een eigen plekje (kamer, huisje) of slaapt hij in de opvang?

  4. Een zucht van verlichting slaakte Ome Koos toen hij Gamal vanavond weer op zijn vertrouwde plek zag. Ik stel voor dat degene die voor zijn detentie verantwoordelijk zijn en ook al die ‘heiliger dan de Paus zijnde ‘Teevens en Wilders’ vrienden hier (die in de jaren dertig vermoedelijk in Mussert hun grote held zouden zien) ook eens rond de kersttijd voor drie weken worden opgesloten. Kunnen ze zich laten behandelen door de interne psychiater als dat niet bevalt, want er moet toch een steekje bij je geweten en gevoel los zijn als je een kwetsbaar mens deze verschrikking aandoet. Wie weet helpt het om zich voortaan menselijk te gedragen, al heb ik mijn twijfels. We leven in een verschrikkelijk geweldadige wereld, ook op mini-niveau.

  5. een Leids burger op

    Wie iets doet wat niet mag (dus ook illegaal zijn) kan worden opgesloten. Met zo’n opsluiting als straf voor een niet nagekomen afspraken en illegaliteit is dus helemaal niets mis. illegalen horen hier niet (per definitie) en dienen dus, voorzover mogelijk, te worden uitgezet. Volgens de berichtgeving verblijft deze illegaal nu voorlopig in een asielzoekerscentrum te Katwijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline