Overvolle glascontainers in Leiden

7

De gemeente maakte al bekend dat tijdens de jaarwisseling de ondergrondse containers afgesloten zijn van 31 december 13.00 uur tot 1 januari 13.00 uur. Vandaag lijken ze echter al niet meer geleegd te worden. De wijnflessen van de afgelopen feestdagen hebben zich opgestapeld rondom deze container.

Delen

7 reacties

  1. Andere jaren werden de containers door Kluivers op 31-12 meegenomen, vol dus. Ze worden één keer per week geleegd nogal logisch. Wellicht handig als iemand een volle glascontainer ziet om 14071 te bellen en dan laat de gemeente de container alsnog extra legen, dat werkt in ieder geval wel met grofvuil bij de wijkcontainers en overvolle papiercontainers. Dat heet participatiesamenleving. In Leiden wonen dus blijkbaar veel mensen die alleen aan zichzelf denken maar niet aan anderen.

  2. Het is tevens ook mogelijk om je zooi mee naar huis te nemen als iets onverhoopt vol is. En het op een later tijdstip opnieuw te proberen.
    Nu zitten de omwonenden met de puinhopen.

  3. Ik werk er tegenover ze mogen die bakken allebei wel meer keer legen heel vaak wordt alles er naast gegooit ook Door bedrijven als er al 1 iemand er iets naast zet zet de rest het er ook bij

  4. een Leids burger op

    Ja, slecht voorbeeld doet volgen omdat men dan waarschijnlijk denkt:”Zo erg zal het wel niet zijn, want anderen doen het ook”

    Het is natuurlijk altijd gemakkelijk om de gemeente of het bedrijf dat de glascontainers moet legen de schuld te geven. Maar dat lijkt mij in dit geval niet terecht.
    Niet alleen die glascontainers maar ook de afvalbakken zijn nu juist afgeloten i.v.m. het vuurwerk. Het afsluiten van bijvoorbeeld de afvalbakken is toch ook geen reden om het afval dan maar op straat te gooien?

    Rik heeft gelijk dus. Zó erg is het nu ook weer niet om het afval en de flessen zelf even te bewaren tot na nieuwjaar.

    Van goede voornemens voor het nieuwe jaar komt meestal toch niet veel terecht. Dus zou ik zeggen: begin er nu alvast zelf maar mee.

  5. een Leids burger op

    Want want de oorzaak ook is: containers die afgesloten zijn (of worden)
    of containers die te weinig geleegd worden: dan bewaar je je rommel gewoon even zelf tot het weer in de containers kan. Gelukkig Nieuwjaar.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline