Leiden heeft risicoflats in beeld: Haagweg en Van Vollenhoveplein

Flatgebouwen in de Apollolaan, Beethovenlaan, Boerhavelaan, Brahmslaan, Kennedylaan, Diamantplein, Haagweg, Hoge Rijndijk, Lammenschansplein, Opaalstraat, Topaasstraat, Van Vollenhovenplein en de Vivaldistraat zijn in opdracht van de gemeente onderzocht op mogelijke constructieve problemen. Bij de Haagweg en het Van Vollenhoveplein bleken die er ook daadwerkelijk te zijn. Dat blijkt uit het antwoord van het college op vragen van de SP.

Audiofragment: Wethouder Laudy (VVD, bouwen) over de risicoflats in Leiden. Alleen aan het Van Vollenhoveplein zijn de problemen nog niet opgelost.

Bij de flatgebouwen aan de Haagweg en het Van Vollenhovenplein zijn inmiddels maatregelen genomen. Bij de Haagwegflat zijn stalen balken onder de balkons aangebracht waardoor ze weer veilig zijn. Aan het Van Vollenhoveplein is nog geen oplossing. Daar zijn delen van de galerei afgesloten. Op korte termijn wordt ook daar een permanente oplossing gerealiseerd.

De SP maakte zich zorgen over de veiligheid van een twaalftal flats in Leiden, nadat Omroep West melding maakte van mogelijke problemen met de ophanging van de balkons. Het gaat om een al langer bekend probleem dat zich voordoet bij sommige flats uit de jaren 60 en 70. In 2012 zijn de eigenaren van de flats al op de hoogte gesteld van de mogelijke problemen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline