Protestmars Bep het Medium voor behoud Zwarte Piet

10

Bep ‘Het Medium’ Monfils Gaat vanmiddag met een sliert Zwarte Pieten de stad in om te demonstreren voor het behoud van het zwarte hulpje van de Sint. De winkels gaat de stoet niet in, daarvoor heeft Bep geen toestemming gekregen, maar met dweilorkest Piet en de Pepernoten zal de Pietentocht ongetwijfeld veel bekijks trekken in het centrum.

Audiofragment: Bep Monfils loopt vanmiddag met een stoet zwarte pieten door het centrum van Leiden.

Daar is het toch al drukker dan normaal, want vandaag en morgen staat Leiden weer in het teken van het Verrassend Winkel Weekend. Dit keer is het thema ‘Kids’.

Dweilorkest ‘Piet en de Pepernoten’ zorgden voor een vrolijke noot tijdens het Pietenprotest van Bep.

Delen

10 reacties

 1. Piet Pekelharing op

  Schandalig dat Bep Medium is bedreigd. Dat hoeven ze bij Bep XLarge niet te proberen.

 2. Zo’n paranormaal begaafde wondervrouw heeft toch wel haar methoden om af te rekenen met zulke figuren? Telekinetisch naar de maan verbannen, pyrokinetisch bestraffen of zo. En kon ze niet in haar glazen bol of bodempje koffiedik helderzien wat er zou gebeuren?

 3. Nu maar stoppen met de discussies en (stand)punten maken en weer gezellig met elkaar de verjaardag van Sint Nicolaas gaan vieren.

  Iedereen wil toch dat zijn verjaardagsfeestje leuk en gezellig verloopt??!

 4. een Leids burger op

  Makkers en feestvarkens staakt uw wild geraas, want het blijft toch zwartepieten met een zwarte piet en een witte sinterklaas.

 5. Sjaan de Wekker op

  wil pleiten voor Witte Piet op voorwaarde dat hij gelijkwaardig is en het zelfde prachtige kostuum draagt als zijn zwarte evenknie

 6. Nou nou ongeveer 40 man. Wat een massaal protest. Snap het ook wel, met een iemand als Bep het ‘Medium’ wil je natuurlijk niet geassocieerd worden.

 7. Piet Pekelharing op

  Weet iemand op welke datum de zwartepietendiscussie voor het jaar 2015 wordt geopend? De winterstop begint mij nu al de keel uit te hangen.

  Bovenal blijf ik van mening dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden hersteld dient te worden.

 8. Piet Pekelharing op

  Oh, ja, we moeten eerst nog het ”Zijn ze al bijeen geweest?"-en-"Gaat die door of niet?"-gemekker door zien te komen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline