Breestraat feestelijk heropend met Bree-Mee-Expres en fietscoaches

Gisteravond reed de Bree-Mee-Expres voor het eerst door de heringerichte Breestraat. In de cabriobus van Arriva de ‘stakeholders’ die bij de herinrichting betrokken zijn geweest. Politici, ambtenaren, pers, centrummanagement, omwonenden en natuurlijk de winkeliers. Ter hoogte van het nieuwe Aalmarktproject werd gestopt voor de onthulling van de eerste zuil met foto’s van ‘De Bree’. Vervolgens werd in het stadhuis geproost op de heropening van de winkelstraat.

Audiofragment: Gisteren werd de Breestraat officieel heropend met een feestje voor alle betrokkenen. Chris de Waard maakte een verslag.

Vandaag is het de beurt aan het – bij voorkeur winkelend – publiek. De Bree-Mee-Expres rijdt de hele dag door de straat. De ‘Parade van de Vertraging’ zorgt met muziek en cabaret voor extra aandacht voor de nieuwe maximumsnelheid van 15 km/u die het verblijfsklimaat in de Breestraat moeten benadrukken en fietscoaches verwijzen fietsers naar de gratis stalling onder V&D en de nieuwe plekken op de Steenschuur waar voortaan op zaterdag fietsen gestald kunnen worden.

Audiofragment: Fietscoaches verwijzen iedereen die zijn of haar rijwiel op de stoep wil neerzetten naar de gratis stallingsplekken.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline