Woningcorporatie De Sleutels wint energieprijs.

3

De Sleutels is dit jaar de winnaar van de Stook-je-rijk-trofee.  De woningcorporatie heeft zich het beste ingezet voor energiebesparing in de huursector. Stook je rijk is een project van de Natuur en Milieufederaties, Milieucentrum Rotterdam en de Woonbond. 

Voor het project Stook je rijk hebben in twaalf steden, waaronder Leiden, rondetafelgesprekken plaatsgevonden. Aan tafel zaten telkens drie partijen: raadsleden, corporaties en huurdersorganisaties. Het doel van de rondetafelgesprekken is de energiebesparing in de huurvoorraad te bespreken en te versnellen.

De Sleutels won de prijs omdat het in Leiden de grootste energieprestatie heeft geleverd. Het woningbezit werd het snelst energiezuiniger door onderhoud, renovatie en nieuwbouw. De Sleutels had hierbij ook een achterstand in het halen. 

De Sleutels is trots op deze prijs. “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan energiebesparing in ons bezit”, aldus Gerda van den Berg, directeur bestuurder. “Bij alle projecten die we uitvoeren staat energiebesparing hoog op de agenda. De extra investering die nodig is voor een labelstap wegen we altijd af tegen de wens om zoveel mogelijk woningen te verbeteren. Liever 1000 woningen met 3 labelstappen dan 500 woningen met 5 stappen.”

De gemeenteraad van Leiden moest het afleggen tegen de Haagse raad die er met de prijs voor gemeenteraden vandoor ging.

Delen

3 reacties

  1. Ik begrijp niet hoe ze er aan komen.
    Ons huis is gedeeltelijk dubbel glas.
    Het tocht alle kanten .
    Op zolder kan je door de kieren (gaten) naar buiten kijken.
    Stook-je-rijk-trofee of stook- je –arm-trofee

  2. woningcorporatie de Sleutels op

    Beste JG, dat klinkt inderdaad niet goed. Neem aub contact met ons op om uw adres door te geven, dan komen wij graag kijken wat we aan uw woning kunnen verbeteren. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (071) 516 26 36 of per mail kcc@desleutels.nl.

  3. Sjaan de Wekker op

    Zakkenvullers, "de Woningcorporaties" maken misbruik van de nood aan woonruimte in Randstedelijk Nederland en hollen het publieke eigendom uit; een woningcorporatie is eigendom van de burgers, opgebracht door betaalde huur, en niet een melkkoe voor overgewaardeerd "managersvolk"

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline