Gemeente blundert met aantal parkeerplaatsen bij nieuwe moskee

7

Bij de moskee aan de Ter Haarkade – waarvan de bouw inmiddels is gestart – is de gemeente de tel kwijt als het gaat om het aantal parkeerplaatsen dat het nieuwe islamitische gebedshuis krijgt. Onder de moskee komt een parkeergarage met 45 plekken. Op het plein voor de moskee wil de gemeente er nog eens 57 aanleggen. Helaas, er was geen rekening gehouden met een groenstrook waarop niet geparkeerd mag worden. Dat scheelt 14 plekken. In totaal komen er nu 88 parkeerplaatsen bij de moskee.

Volgens wethouder Laudy veroorzaakt de fout geen grote problemen. In de plannen is rekening gehouden met 78 parkeerplaatsen. Daarop is ook de omgevingsvergunning gebaseerd. Aanstaande vrijdag dient de rechtzaak die omwonenden tegen die vergunning hebben aangespannen. De gemeente hoopt met meer plekken dan in de vergunning zijn opgenomen sterker te staan in die procedure. Laudy wil overigens alsnog het totale aantal van 57 parkeerplekken realiseren. De groenstrook wordt daarom wegbestemd, zodat er daar toch kan worden geparkeerd. In totaal komen er dan 102 parkeerplaatsen.

Een ander punt dat omwonenden aanvechten is de hoogte van het nieuwe moskeegebouw. Daardoor komt de windvang van molen d’Heesterboom in het geding. Om dat te voorkomen is er een molenbiotoop, waarin regels staan die de molen moet beschermen tegen omliggende bebouwing. Er kan echter door de provincie een ontheffing worden verleend op die molenbiotoop. Dat is in dit geval gebeurd.

Delen

7 reacties

  1. Ik begrijp z.w.z. Niet waarom de moskee juist daar geplaatst moest worden. Naast het zwembad 5 mei was genoeg plaats.
    De politiek doet maar wat, shame on you.

  2. een Leids burger op

    Citaat:"De groenstrook wordt daarom wegbestemd, zodat er daar toch kan worden geparkeerd."
    Ik had toch liever gezien dat dat "ji-HAAT-centrum"(lees: dat groot islamitisch-marokkans centrum met moskee) was wegbestemd. Die plaats had men dan beter kunnen benutten voor parkeerplaatsen of meer groen voor de bewoners daar.

    Mijn verwachting is dat ook het aantal van 102 parkeerplaatsen na enige tijd ook weer te weinig zal zijn, want dat groot islamitisch-marokkaans-centrum met moskee zal steeds meer bezoekers aantrekken:de ISlamisering gaat voort……

  3. maarten kersten op

    @Een Leidse Burger.
    Over haatzaaien gesproken: ik had je mening toch wel wat genuanceerder ingeschat en zeker niet verwacht dat je zo zou gaan stigmatiseren. Dit is gewoon platte stemmingmakerij en dat past niet bij jouw normale stijl van discussiëren, al ben ik het lang niet altijd met je eens, bijna nooit zelfs, maar dat geeft niet. Jammer nou. En dan te bedenken dat de mensen van deze moskee werkelijk keurige Leidse burgers zijn en geenszins stemming maken zoals jij nu doet. De Al Hajira moskee staat in Leiden al tientallen jaren bekend en ook anno 2014 , als een zeer zeer gematigde club !

  4. een Leids burger op

    De tijd zal wel leren hoe "gematigd" die club en hun bezoekers zijn…..
    Maar hoe dan ook:mijn verwachting is dat het aantal van 102 parkeerplaatsen na enige tijd ook weer te weinig zal zijn, want dat groot islamitisch-marokkaans-centrum met moskee zal steeds meer bezoekers aantrekken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline