Opnieuw uitstel opknappen winkelcentrum Stevensbloem

2

Uitstel op uitstel op uitstel. Het opknappen van winkelcentrum de Stevensbloem in de Stevenshof dreigt een gebed zonder einde te worden. Na jaren praten zou afgelopen september of oktober dan toch eindelijk een begin gemaakt gaan worden aan de uitbreiding en de ‘revitalisering’ van het wijkwinkelcentrum. Maar opnieuw is er vertraging. minimaal een half jaar dit keer.

Audiofragment: Wethouder Strijk en PvdA-raadslid anna van den Bogaard over de nieuwe vertraging bij het opknappen van de Stevensbloem.

Wethouder Strijk gaat er vanuit dat eind maart volgend jaar echt begonnen kan worden. Als er tenminste geen bezwaar wordt gemaakt tegen de plannen, want dat kost de afhandeling daarvan mogelijk nog extra tijd.

Eigenaar Urban Interest neemt het winkelcentrum volgend jaar stevig onder handen. De officiële hoofdingang wordt verplaatst van de parkzijde naar het parkeerterrein. Ook wordt het winkelcentrum grondig gerenoveerd, anders ingedeeld en uitgebreid. De kiosken en de overkapping verdwijnen, de twee supermarkten, AH en Dirk, breiden flink uit en krijgen een nieuwe entree op de plek waar nu nog de kiosken staan. Verschillende winkels zullen een nieuwe plek in het winkelcentrum  krijgen.

Delen

2 reacties

 1. Dit was te verwachten! van uitstel komt afst…..
  Het is te gek voor woorden dat verhuurders wel penningen kunnen innen en huurders aan hun huurplicht kunnen houden maar daarin tegen mogelijk geen onderhoudsplicht opgelegd kunnen krijgen.
  De gemeente moet hier ingrijpen en de eigenaar verplichten, tegen een last onder dwangsom, om binnen 4 maanden te beginnen met de renovatie.

 2. @vangodlos… : Als de winkeliers in de Stevensbloem iets ondernemender waren geweest, dan hadden ze sinds 2009 al minder huur betaald.

  Ook mijn bedrijf De Leeuw Makelaardij huurde destijds een winkel in de Stevensbloem. En ik was het meer dan zat. Die renovatie wordt al vanaf 2006 beloofd en is keer op keer uitgesteld. En dus heb ik, enkele jaren geleden, alle winkeliers uitgenodigd voor een bijeenkomst bij een advocaat. Met als doel om met elkaar, gezamenlijk, een procedure te starten tegen de verhuurder. Als je dat gezamenlijk doet, zijn de kosten zeer te overzien. Helaas durfde niemand dat blijkbaar aan.

  Ik ben dus alleen gaan procederen. En heb uiteindelijk gelijk gekregen. Mijn advocaat, Frank Dekkers van RWV Advocaten, moest wel door tot de Hoge Raad ;-). Dit heeft ook in het Leidsch Dagblad gestaan.
  http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article13139583.ece

  En wie de uitspraak wil bestuderen, kan hier terecht:
  http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:PHR:2013:BZ5670

  Als de winkeliers van de Stevensbloem slim waren geweest, dan waren ze alsnog naar de rechter gestapt. Als er eenmaal een uitspraak van het Gerechtshof èn de Hoge Raad ligt, dan heb je natuurlijk een grotere kans dat een Rechtbank de volgende procedure over een vergelijkbare zaak ook vergelijkbaar zal behandelen. Helaas, ook dat is blijkbaar niet gebeurd.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline