Combibad De Vliet valt miljoenen duurder uit

1

Een combibad op de locatie van zwembad De Vliet valt miljoenen duurder uit dan waar de gemeente eerder rekening mee had gehouden. Dat zegt sportwethouder De Wit naar aanleiding van een verkenning die is gedaan naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn daarbij drie opties doorgerekend.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit (D66, sport) over het onderzoek naar de haalbaarheid van een combibad bij De Vliet.

De ‘voorkeursoptie’ van het college gaat uit van nieuwbouw die deels plaatsvindt op de oude bebouwing van het huidige zwembad, aan de achterkant van het parkeerterrein, links van de  entree. De Wit ziet die optie als meest kansrijk. Bij de twee andere opties is gekeken naar de locatie van de tafeltennishal van Scylla en naar de zijkant van het buitenbad. De Wit wil tegen de zomer van 2015 een concreet plan aan de gemeenteraad voorleggen. Dan moet ook duidelijk zijn of de extra miljoenen beschikbaar zijn.

Het buitenbad van De Vliet blijft, als alles doorgaat, gewoon open tijdens de nieuwbouw. Ook het huidige Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan blijft als het aan De Wit ligt open totdat het nieuwe combibad klaar is. “Maar,” zo waarschuwt de sportwehouder: “Nu lopen we wel ver vooruit op alle stappen die er nog genomen moeten worden. We moeten nu eerst samen met de gemeenteraad op zoek naar extra geld.”

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline