Movember: Leiden laat zijn snor staan

2

Heren kunnen zich op zaterdag 1 november laten scheren in ‘The Duke of Oz’ bij de zogenaamde ‘Shave Off’ van Movember Leiden. Vanaf dat moment is het de bedoeling dat de mannen hun snor laten staan. “Movember is eigenlijk de mannelijk tegenhanger van Pink Ribbon. Onze bedoeling is om meer awareness te kweken over prostaat- en teelbalkanker”, aldus Kaj van der Vlist, organisator van Movember Leiden.

Bij deze start van Movember Leiden zal ook muziek zijn en worden hapjes verzorgd. De opbrengst van deze avond gaat direct naar de Movember Foundation.

Door een heuse Movember Leiden goodiebag te kopen (bevat een deelnemersbewijs, diverse stickers en een bierfluitje) kun je aan de verschillende activiteiten rondom Movember Leiden deelnemen.

Naast de Shave Off organiseert Movember Leiden op 30 november ook een eindfeest. Vanaf 15:00 uur is er vanalles te beleven bij de zes deelnemende horecagelegenheden. De deelnemende kroegen, café’s en brasserieën zijn The Duke of Ozz, De Kruik, Brasserie de Engelenbak, Visbrasserie de Poort, Café Re-Spons en Lemmy’s biercafé.

Bij de goodiebag krijg je ook zes muntjes die je die avond kunt uitbesteden aan een biertje bij een van de zes deelnemende horecagelegenheden. Daarnaast verschaft het je toegang tot de vaartaxi’s van de Leidse rederij om tussen de verschillende kroegen te hoppen. De organisatie waarschuwt dat de goodiebag maar beperkt verkrijgbaar is en deelnemers er dus snel bij moeten zijn.

Delen

2 reacties

  1. Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker.
    Typisch geval van “jammer” heren, maar drank is niet goed voor jullie. Dat wordt voortaan limonade drinken. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat mannen die twee of meer glazen alcohol per dag drinken 20 procent meer kans hebben op prostaatkanker. Een internationaal team van wetenschappers bestudeerde 35 studies over de relatie tussen alcohol en het risico op prostaatkanker. Daaruit blijkt dat mannen die meer dan 14 alcoholische drankjes per week drinken 20 procent meer kans hebben op prostaatkanker dan mannen die minder drinken.

    “Er is meer onderzoek nodig om de balans tussen de gezondheidsrisico’s en -voordelen van alcohol te onderzoeken. Deze studie benadrukt wel het belang van matig drinken voor mannen. Degenen die meer risico lopen op prostaatkanker moeten ernstig over hun alcoholgebruik nadenken”, aldus de onderzoekers.

    Slimme actie dus ! Met een goodiebag met muntjes voor een biertje, (met de Leidse rederij. Alsof het al niet erg genoeg is !) hoppen tussen verschillende kroegen. Aan één kant nog een geluk dat de goodiebag slechts beperkt verkrijgbaar is.

  2. Een goede tip voor een ieder die prostaatkanker heeft gehad of het niet wil krijgen: drink koffie. Want het drinken van koffie hangt samen met een lager risico op het terugkeren of verergeren van prostaatkanker, zo stellen onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center. Onderzoeker Janet Stanford vond samen met haar collega’s dat mannen die vier of meer kopjes koffie per dag nuttigden 59 procent minder kans hadden op de terugkeer of het verergeren van prostaatkanker in vergelijking met mannen die minder koffie dronken. Dat is behoorlijk wat dus. Er bleek echter geen verband tussen koffie en het overlijden als gevolg van prostaatkanker. De wetenschappers keken ook naar de invloed van thee, maar ook hier vonden ze geen verband.“Voor zover wij weten, is ons onderzoek het eerste naar een verband tussen thee en de terugkeer of progressie van prostaatkanker”, schrijven de onderzoekers. “Binnen ons onderzoek waren echter weinig theedrinkers: de hoogste categorie was een kopje thee of meer per dag. Vervolgonderzoek met mannen die meer thee drinken is dus nodig.”

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline