Jongeren op Leiden Centraal aan de bak geholpen

Op station Leiden Centraal staat vandaag een pop-up store om werkloze jongeren op weg te helpen een baan te vinden. Tussen acht uur vanochtend en acht uur ’s avonds kunnen de jonge werklozen terecht bij deze actie van het programma ‘Jeugd op Zoek‘ van Randstad en Mirjam Sterk. In augustus zaten 122.000 jongeren in Nederland zonder werk.

De actie is landelijk, op acht stations is er vandaag een pop-up store opgezet. In Leiden werden jongeren op weg geholpen via onder andere CV-checks op maat en het inschrijven bij het uitzendbureau Randstad. Ook kon er op het centrale station van Leiden een foto geschoten worden voor je profiel op het professionele sociale netwerk LinkedIn.

Een treinstation blijkt niet altijd even geschikt te zijn voor deze actie, zo ervaarde Andrea Willemse van Randstad. “Wat je hier merkt is dat mensen het heel erg druk hebben, ze zijn onderweg naar hun opleiding of werk. Maar de mensen die in onze stand zijn geweest zijn heel enthousiast”, aldus Willemse.

Vorig jaar heeft Randstad dezelfde actie gevoerd, van de mensen die toen aan werk werden geholpen is nu 78% nog steeds aan het werk. “Je ziet dat het écht effect heeft. Het is geweldig om op deze manier iets te doen aan jeugdwerkloosheid”, aldus Willemse. De actie van vandaag is onderdeel van het programma ‘Jeugd op Zoek’, in het kader hiervan worden er tot 8 oktober nog vele activiteiten georganiseerd. “Vandaag gaat bijdragen aan het grote geheel en uiteindelijk gaan wij er voor zorgen dat er 10.000 jongeren een baan hebben”, aldus Thomas Mogendorff van Randstad.

Als je aan je CV had gewerkt, werd deze meteen omgezet in een rap door hiphop artiest Profix (Mike Hoos, 24 jaar). De rapper begrijpt dat hij de haastende studenten en jongeren een beetje naar de actie toe moet trekken, “ik ben zelf ook jongere, dus dan is die connectie sneller gemaakt”. Zelf heeft hij ook ondervonden dat het moeilijk is voor jongeren een vaste baan te vinden. “Ik was een half jaar actief op zoek naar een baan, dus ik weet hoe moeilijk het is om aan een baan te komen. En om dan nog een vast contract binnen te slepen, moet je hard je best doen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline