Stadslab presenteert 71 Leidse trends

Via New York en Mumbai zijn de ‘urban trends’ nu ook in Leiden aangekomen. 71 Stedelijke trends, van sociaal ondernemen tot de biodiverse stad. Een van de bestuursleden, Gijsbert van Es, kwam op het idee dit naar Leiden te halen toen hij in Museum Guggenheim in New York de ‘100 urban trends’ zag. De Leidse Stijlgroep werkte dit plan vervolgens verder uit. Onder de naam 71×071 gaan ze nu op zoek naar 71 kansen voor Leiden voor de periode 2015 – 2020. Hierbij gebruiken ze de New Yorkse lijst als inspiratiebron en zien ze toe op voldoende variatie binnen alle denkbare terreinen, zoals erfgoed, vrije tijd en duurzaamheid.

Audiofragment: Sebastiaan van Loosbroek in gesprek met Lot Vegter over het project 71×071.

Projectcoördinator Lot Vegter is trots op het nieuwe project: “Het doel is om mensen samen te brengen en om te laten zien hoe mooi Leiden is. Studenten en scholieren werken hiervoor samen met professionals om elke trend middels een artikel of video neer te zetten. Dit wordt tijdens de lustrumviering van Stadslab, eind november, gepresenteerd op de website www.71×071.nl.”

Ondanks het enthousiasme zijn nog niet alle 71 plekken vervuld. Studenten kunnen zich via info@leidsestijl.nl nog aanmelden.

Dit is een bijdrage van Loes van Niekerk, Sebastiaan van Loosbroek, Vera van der Kaap, Jennie Barbier, Tessa Moolenaar en Daan Jongen. Studenten van de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline