Leidse musea presenteren zich op Amsterdamse Uitmarkt

Tot en met zondag presenteren de Leidse musea zich op de 37e Uitmarkt in Amsterdam. De start van het culturele seizoen is ook voor Leiden de gelegenheid bij uitstek om zich te presenteren aan cultuurminnend Nederland. In de Bankgiro Loterij Museumgalerij presenteren de Leidse musea zich in een de ‘museumstraat’ met Museum De Lakenhal, Museum Boerhaave. Rijksmuseum Oudheden, Rijksmuseum Volkenkunde, SieboldHuis, Naturalis, Hortus Botanicus en Corpus: Reis door de mens. De musea werken in Amsterdam samen met Leiden Marketing.

De Uitmarkt is het komende weekeinde te bezoeken op het Museumplein en het Leidseplein in Amsterdam. Het programma van de Uitmarkt biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Met bijna 500.000 bezoekers, 2000 artiesten en bijna 30 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van Nederland.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline