Lenferink wil door als burgemeester van Leiden

35

Burgemeester Lenferink wil graag door als burgemeester van Leiden. Dat zei hij vanavond in het televisieprogramma 1Vandaag waar hij sprak over de manier waarop hij de komst van Benno L. naar Leiden heeft aangepakt. Dat zou hij nu anders doen, meer open. Toen hij de vraag voorgelegd kreeg of hij – nu hij tegen het einde van zijn tweede termijn als burgemeester in de Sleutelstad aanloopt – nog eens zes jaar burgemeester wil blijven in Leiden zei hij dat dat wel mooi zou zijn.

Eerder gaf Lenferink aan daar tijdens de zomervakantie eens goed over na te willen denken. De Haagse politiek ziet hij in elk geval niet zitten: “Dat is niets voor mij. Ik ben echt eeen lokale bestuurder en Leiden is zo mooi. Geen andere stad lokt mij van hier, zo citeeerde hij een regel uit het Leidse volkslied.

In 2012 blikte Lenferink al eens vooruit op zo’n eventuele derde termijn als burgemeester van Leiden. In zijn – inmiddels onvindbare – weblog op de site van de gemeente schreef hij toen nog dat hij zou willen dat de Leidenaren zich uit zouden kunnen spreken over zo’n derde ambtstermijn.

Delen

35 reacties

 1. maarten kersten op

  De Partij Sleutelstad, die in alle opzichten lokaal en provinciaal via permanente online referenda de ultieme inspraak van de burger nastreeft, heeft steeds gezegd de herbenoeming van de burgemeester ook aan een referendum te willen koppelen. (zie ook website). Leuk te zien dat de heer Lenferink dat zelf eigenlijk ook wil. Nu hebben we een goede burgemeester, maar stel dat dat niet zo was, dan zat Leiden daar toch weer zes jaar aan vast. Herbenoemen prima en Oom Henri prima, maar dan moet de bevolking het óók prima vinden en dat vindt zij vast ook wel. Een goede ruggesteun voor de burgemeester de volgende zes jaar…

 2. ja en de wetenschap dat de burger dus ook bewust kiest voor nog meer pedofielen in hun stad is ook goed als ze voor deze burgemeester kiezen.

 3. Ik woon vlakbij de flat waar Benno L. woont. Ik heb die man in al die tijd nog nooit gezien. Ik heb totaal geen last van die man, dus totaal geen slecht woord voor de burgemeester.

 4. wander waterdrinker op

  Ik zou wel eens willen weten of de raad net als de burgemeester zelf ook een "herverkiezing" voorstaat en wil organiseren. Kan heel eenvoudig door middel van een electronisch on-line referendum op de website van de gemeente. Precies volgens het systeem zoals die meneer van de referendum-beweging Partij Sleutelstad in de bovenste reactie schreef. Willen raadsleden alsjeblieft hun mening geven?

 5. maarten kersten op

  Oei…. Uit het feit dat er de laatste dagen geen steunbetuigingen voor Henri Lenferink zijn bijgekomen, en ook de raadsleden niet reageren, zou een kwaadwillende Leefbaar-PVV-er misschien afleiden dat de burgemeester tóch niet zo populair is als ik dacht. Laten we dan toch maar die ook door hemzelf voorgestane herverkiezing via on-line-referendum op de gemeentelijke website organiseren… Wie pakt de handschoen op?

 6. Ome Koos mag dan wel een demokrant in harde spieren zijn maar in een referaat over de geschiktheid van onze burgervader ziet hij helemaal noppes. Iedereen moet tegenswordig overal een mening over hebben, maar zonder de noodzakelijke feitenkennis is zo’n mening gewoon: domweg gelul waar de populistische media vol mee staan. Zonder verstand van zaken kan je het aardig ver schoppen op de televisie tegenwoordig als het maar aardig bekt. Ome Koos denkt dat de Leidse politiek maar moet besluiten of de heer Lenferink zijn taken naar behoren vervuilt. Behalve die rotte mispel die symbolisch staat voor het ‘gesundene volksverfressen’ of zoiets, Ome Koos is helaas niet zo goed in zijn talenknobbel. Maar die onbenul zou ik niet om zijn mening vragen. Want zo hij er al eentje heeft: niet op reageren Lena zou mijn vader zaliger zeggen. En zo is het. Leiden mag blij zijn met de huidige burgemeester. Een man van moed die past bij onze 3-Octoberstad. Niet zo flambeurant als topgozer Goekoop maar daarvan toch een degerlijke variateit. We mogen blij zijn dat hij het nog langer wil doen. Hierbij heb ik de fluwelen handschoen opgepakt.

 7. een Leids burger op

  Dus PvdA-pedofielenpamperaar Henri L. gaat voor nòg een termijn als burgemeester. Vorige keer is hij weer ouderwets door"de kroon" benoemd.
  Een burgemeestersreferendum is op zich wel een goed idee, maar dan moet de uitkomst niet vrijblijvend maar bindend zijn. Bovendien is nog helemaal niet duidelijk of er meer burgemeesterskandidaten zijn. Of mogen de Leidse burgers zich dan alleen maar voor of tegen de heer
  Lenferink uitspreken? En voor een referendum is geen Sleutelstadpartij nodig. Over die partij hebben de Leidse burgers zich in maart dit jaar al uitgesproken!

  Een electronisch online-referendum is niet wenselijk
  omdat de kans dan groot is dat bepaalde categoriën dan ondervertegenwoordigd zullen zijn. Denk bijvoorbeeld
  aan ouderen die (nog) niet goed met computer overweg kunnen of minima die geen computer of internetabonnement kunnen aanschaffen (is door bezuinigingen uit het minimabeleid verdwenen).

  Wie op een PvdA-burgemeester stemt moet rekening houden met:
  1. onnodig en buitensporig pamperen van de allochtoon en islamiet.(bij de PvdA is zogenaamd "iedereen gelijkwaardig" maar van een beetje "positieve discriminatie" is men daar toch niet vies hoor….)
  2.pamperen van de illegaal. [ PvdA burgemeester van der Laan (Amsterdam) wil kansloze illegalen opvangen.
  http://www.nieuws.nl/algemeen/20140828/Van-der-Laan
  -bespreekt-illegalenopvang-met-Teeven ]
  3.pamperen van de drugsverslaafde. (zonder die van zijn verslaving af te helpen)
  4.pamperen van de pedofiel.(waarbij de belangen van de pedofiel blijkbaar zwaarder wegen dan de veiligheid)

  Een burgemeester hoort in principe natuurlijk boven de partijen te staan maar de politieke afkomst is toch nooit helemaal uit te schakelen hoor.

  Maar even afgezien van het pamperen van pedofiel Benno L. heeft PvdA-burgemeester Henri L. het toch niet slecht gedaan en is hij een goed voorzitter van de gemeenteraad.

 8. @ een Leids burger:

  per 21-05-2014 zijn er 80 (=31,6%) PvdA burgemeesters in de Nederlandse gemeenten.
  Dus uw opmerking dat een burgemeesterstemmer/-kiezer rekening moet houden met het gedrag van drie door u genoemde PvdA burgemeesters is statistisch en moreel volstrekt irrelevant, invalide en onbetrouwbaar.
  Afgezien nog van het feit dat u o.a. Lenferink afrekent op 1 of 2 incidenten.

 9. Willem Schuyt op

  Lenferink heeft het uitstekend gedaan als burgemeester van Leiden en de stad prima vertegenwoordigd. Achteraf zijn er met wat moeite misschien een paar tamelijk onbelangrijke zaken te bedenken die hij met de kennis van nu wellicht beter iets anders had kunnen aanpakken. Een (raadgevend) referendum, waarom? En als het al zo nodig moet, dan gewoon met stembureaus, zodat alleen degenen gaan stemmen die er moeite voor willen doen en ook mensen zonder computer en internet kunnen deelnemen. De functie van burgemeester moet trouwens niet worden overschat. De politieke en bestuurlijke macht liggen bij de gemeenteraad en de wethouders.

 10. een Leids burger op

  @Willem Schuyt
  Natuurlijk ligt de politieke macht vooral bij de gemeenteraad maar juist bij dat pedofielenincident lag de beslissing nu juist wel bij de burgemeester. En is de politieke achtergrond van de burgemeester nooit helemaal uit te schakelen hoor.

  @F.Hagedoorn
  De zaken die ik genoemd heb zijn typisch voor PvdA-ers.
  Als U de laatste zin van mijn eerdere bijdrage nu eens goed begrijpend tracht te lezen ziet U dat ik de heer Lenferink nu juist NIET afrekent op dat pedofielenincident. Hoezeer ik het met die handelwijze ook oneens was en ben.

 11. Jantje van Leiden op

  Even voor de goede orde. Van 2001 tot 2008 was het mogelijk om een raadgevend referendum te houden over een voordracht van een nieuwe burgemeester. Zie hiervoor dit overzicht: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Burgemeestersreferendum
  Daar heeft Leiden dus ook gebruik van gemaakt. Nu gaat dat dus niet meer. Ook niet bij de eerste herbenoeming van Lenferink. Maar zowel de raad als de commissaris van de koning(in) hebben functioneringsgesprekken, zodat de stedelijke bevolking erop kan rekenen dat een goede beslissing wordt genomen. En inderdaad, de wettelijke bevoegdheden van de burgemeester moeten niet worden overdreven. Buiten zaken op het gebied als openbare orde en veiligheid is dat niet veel bijzonders. Zo ook van oudsher in Leiden, vooral op voorstel van de PvdA. Dat treft ook Lenferink!

 12. Kat-in-het-Bakkie op

  Heb steeds neutraal over Lenferink gedacht omdat hij geen opzienbarende dingen deed. Sinds Benno L. ben ik positiever over hem gaan denken want ik vind dat hij dit dilemma prima heeft opgelost dus van mij mag hij er weer zes jaar bij krijgen.

 13. een Leids burger op

  Over de zaak Benno.L zijn de meningen verdeeld. Die beslissing van Lenferink en de wijze waarop een en ander heeft plaatsgevonden zijn nogal omstreden. Mede daarom had een referendum geen slecht idee geweest. Maar zoals Jantje al duidelijk heeft gemaakt is dat niet meer aan de orde.

 14. Leiden ‘stad van de meeuwen en groene halsbandparkieten’ mag blij zijn als Lenferink het nog een periode wil doen. Een referendum lijkt mij overbodig. Voor Ome Koos is Lenferink een ‘topgozer’, net zoals Goekoop, alleen wat minder flambeurant. Met zijn optreden rond Benno L. heeft hij al zijn critici naar de mestvaalt van de geschiedenis verwezen. Moedig (op de fiets naar het demonstrerende gepeupel), terzake (op de hoogte van zijn wettelijke bevoegdheden) en doortastend (het recht heeft gezegevierd).

 15. de Haringkoning op

  @ Ome Koos dat u deze twee totaal van elkaar verschillende burgervaders in een adem noemt verbaast mij, het is als de vergelijking van een sinasappelsap en een jonge Harteveld, nee we willen een burgervader die gaat als haring bij … juist wittebrood!

 16. Hoedt u voor namaak en plagiaat. Dat de echte haringkoning moge opstaan. Ome Koos erkent maar 1 Haringkoning en die zetelt in Atlantic op het Leevendaal.

 17. Regalecus glesne op

  @ Ome Koos dat u deze twee totaal van elkaar verschillende burgervaders in een adem noemt verbaast mij, het is als de vergelijking van een sinasappelsap en een jonge Harteveld, nee we willen een burgervader die gaat als haring bij … juist wittebrood!

 18. @Regalecus glesne

  Wat wij in Rotterdam zouden zeggen: ‘Neem je moeder in de maling’.

 19. Regalecus glesne op

  Ome Koos m’n moeder zit in een urn 😉 laat onverlet dat u deze twee totaal van elkaar verschillende burgervaders in een adem noemt (…)

 20. een Leids burger op

  De ene burgervader is de andere niet…..

  Moedig zou ik het optreden van de heer Lenferink in de zaak Benno.L niet willen noemen.
  Maar ook daar verschillen de meningen blijkbaar over.

  Immers na honorering van het verzoek van de justitie om Benno.L hier in Leiden (tijdelijk) te huisvesten heeft Lenferink de zaak juist getracht te verzwijgen en in de doofpot te stoppen. Niet moedig dus. Pas toen één en ander begon uit te lekken moest Lenferink natuurlijk wel tekst en uitleg komen geven en pas TOEN werden ook de nodige aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen (om herhaling te voorkomen). Wat ook vaak vergeten wordt
  is dat Lenferink eerdere (soortgelijke) verzoeken van justitie juist wèl had afgewezen of daar niet op was ingegaan. (Dat bleek uit zijn antwoorden op vragen van journalisten). Maar ja, vlak voor de verkiezingen….

  Toch is voor mij dit incident, anders dan bij LL, geen voldoende reden om Lenferink weg te willen sturen. En gun ik hem, bij gebrek aan beter, wel een derde termijn omdat hij ook een goed voorzitter van de gemeenteraad is.

 21. maarten kersten op

  De discussie over Henri Lenferinks Derde Termijn wordt steeds leuker, gekker en Leidser. Zelfs een Wakkere Tukker kan dat waarschijnlijk wel waarderen… : haringen en wittebrood in de onthutspot, halsband-parkieten, enkelband-pedofielen en trottoirband-meeuwen in de doofpot, een Kat-in-het-Bakkie als reactie-schrijver, de weinige critici naar de mestvaalt en de moeder van Ome Koos in een urn, sinaasappelsap en jonge jenever in de Leidsche Fles, niet besteed aan ene Waterdrinker , rotte mispels in de raad, pampers bij de PvdA, de Haringkoning bij een ouwe Schuyt; Piet Pekelharing ontbreekt deze keer, wel pakt men hier en daar de handschoen op, de meesten zijn vóór “L.” (malafide afkorting van de burgemeester) en een aantal is zelfs al vóór een referendum. Dit hier lijkt op zichzelf al een minireferendum… Met alle respect: Jantje van Leiden heeft (in zijn “voor de goede orde” stukje) niet gelijk waar het de mogelijkheden van een burgemeesters-re-referendum betreft. Ja, best wel een slimme opmerking over Wikipedia enz. maar dat slaat op een officiële eerste benoeming (verkiezing) van de burgemeester. Die is inderdaad al 12 jaar voorbij. Het gaat nu niet meer om een stemhokjes-verkiezing maar om een simpel raadplegend (niet raadgevend, Jan) indicatief electronisch referendum op de gemeentelijke website. Makkelijk, snel en heel goedkoop. Voor iedereen bereikbaar, zelfs voor diegenen die hun huis niet meer uitkomen, slecht ter been zijn, een beperking hebben, in het buitenland zitten, enz. Zelfs hoogbejaarden hebben tegenwoordig in meerderheid internet, zo bewijzen de cijfers. Leiden heeft een eigen referendumverordening aangenomen en niets staat ons in de weg om als eerste gemeente in Nederland nu ook eens een herverkiezing aan een (officieel door de raad als raadplegend te organiseren) online peiling te onderwerpen. Ten bate van de functioneringsgesprekken met en adviezen aan en van de Commissaris des Konings. Dit kan eenvoudig volgens de al in enkele landen met succes uitgevoerde referendumtechniek uit het porgram van de PS (Partij Sleutelstad) die met deze en andere voorstellen tot grotere en frequentere burger-inspraak haar kiezersschare verdubbeld zag. Jazelfs, beste laatdunkende ‘Leidse Burger’, ze kwam daarmee als grootste der jonge kleine partijen zowaar toch bijna in de raad…Auw..! Lenferink wil trouwens zelf ook een soort van referendum of herverkiezing, heeft hij gezegd. Het laatste van die twee kan dus niet. Maar het is toch prettig, als je weet dat je door je burgerij gesteund wordt ! En inderdaad beste L.- Burger, daar zóú je dus best ook een paar tegenkandidaten naast kunnen zetten, maar voor die korte indicatieve peiling lijkt me dat ditmaal nou net weer te tijdrovend en ingewikkeld, en dan op zo korte termijn… Volgende keer dat dan ook maar doen?

 22. Piet Pekelharing op

  Inderdaad, Heer Kersten, onthoud ik mij tot nog toe van enig commentaar in deze discussie. Wij Republikeinen zijn allang blij dat onze burgemeester niet door middel van erfopvolging wordt aangewezen zoals dit gebeurt met de staatshoofden in bijvoorbeeld Noord-Korea, Syrië en een aantal Noord- en West-Europese landjes.

 23. @Piet Pekelharing
  Over erfopvolging gesproken: In Nederland weet de PvdA daar ook wel raad mee gezien de huidige stoelendans aan de top. Zo te zien gaat het er daarbij niet om de burgers door wie ze verkozen zijn te vertegenwoordigen maar de verworven parlementaire zetel meer te gebruiken als voorbereiding voor een zetel met pluche over de grens. En is het de ene niet dan wordt het wel de andere. Ome Koos rekent dit voor het gemak ook maar tot de erfopvolging aangezien de leden en kiezers van de PvdA hier helemaal niets meer ovr te vertellen hebben.

 24. @ Ome Koos:
  Maar Frans Timmermans behartigt in Europa dan toch de belangen van 16 miljoen Nederlanders, i.p.v. die paar miljoen PvdA stemmers in Nederland.
  Of kan ik niet rekenen ?

 25. een Leids burger op

  De titel van de berichtgeving luidt:Lenferink wil door als burgemeester.
  Niet:Frans Timmermans wil een mooie EU-baantje…….;-)

  @Maarten Kersten
  – Wat betreft het omgaan met en de toegang tot internet voor bepaalde groepen mensen verwijs ik dan deze keer maar eens naar een enigszins soortgelijke discussie op de Leidse PvdA-website:
  http://www.leiden.pvda.nl/nieuws/nieuws_item/t/
  schriftelijke_vragen_betreffende_het_enkel_digitaal_
  kunnen_inschrijven_bij_woningnet_holland_rijnland
  Misschien dat dat uw ogen zal openen….

  – Een raadplegend referendum wordt op initiatief van de overheid gehouden, bij raadgevend op initiatief van burgers.

  – Als ik u goed begrijp wilt u eigenlijk alleen maar een soort vrijblijvende indicatieve peiling houden om te zien of de heer Lenferink nog steeds zo populair is als bij zijn
  verkiezing in 2003. Daar ben ik geen voorstander van. Stel dat dat negatief voor Lenferink zou uitpakken (verwacht ik overigens niet hoor) dan kan dat dus nu geen
  consequenties (meer) hebben voor een nieuwe benoeming.

  Als men dan toch (een referendum of) peiling wil houden
  dient men de uitkomst ook serieus te (kunnen) nemen en dienen er meerdere (minstens 2) kandidaten te zijn. Doe het goed of niet:geen (referendum of) peiling dus waarvan de uitslag (toch) niet serieus genomen kan worden.

 26. @F. Hagedoorn
  Je gelooft nog in sprookjes zo te zien. Frans Timmermans heeft alleen interesse in zichzelf en heeft daarbij goed gebruik van de PvdA gemaakt.

 27. wander waterdrinker op

  Ik ben het wel met de "Leidse Burger" hierboven eens dat erfopvolging, republikeinse Pekelharingkoningen, de PvdA en Frans Timmermans hier allemaal niets mee te maken hebben. Ook dat bij een referendum normaliter ook tegenkandidaten betrokken zouden moeten/kunnen worden. Niet, dat het nu te laat zou zijn om daar een signaal mee af te geven. Maar ik ben het ook wel met Kersten eens dat het daar nu (we zitten al een eind in de procedure vrees ik) wel te laat voor is. Een raadgevend referendum (burger-initiatief waarvoor tienduizenden handtekeningen nodig zijn) gaat zowiezo nu veel te veel tijd kosten. En dan weer dat gedoe met stemhokjes en zo. Bij een eerste verkiezing of zeer omstreden herverkiezing, ja, stemhokjes-referendum, maar dan wel tijdig organiseren! Een raadplegend online-referendum kan nu nog wel, simpel, snel en goedkoop naar ik begrepen heb, op initiatief van B&W en/of gemeenteraad. Waarom hoor ik geen raadsleden in deze steeds leukere en essentiëlere discussie?! Een indicatief referendum zoals die Partij Sleutelstad beschrijft , dus op de gemeentelijke website en inderdaad met het bezwaar dat niet iederéén internet heeft; ja, het is daarom dan ook alleen indicatief. Maar bij correctieve of dwingende stemhokjesverkiezingen en -referenda kunnen velen óók niet stemmen…

 28. Piet Pekelharing op

  Met een beetje doelmatige organisatie kunnen verkiezingen heus wel in vier weken georganiseerd worden.

 29. voor mij is Henri Lenferink altijd een goede burgemeester geweest, en ik hoop dan ook dat hij de volgende termijn ook weer gewoon door kan gaan in dat mooie Leiden. iedereen heeft wel eens wat. de een zegt je doet het goed en de ander zegt, je doet het niet goed, dat hou je toch altijd.voor mij de beste burgervader.

 30. wander waterdrinker op

  Nee hoor, dat kost maanden en ambtelijke molens malen ook nog eens traag. Bovendien moet er dan veel meer van stal worden gehaald. Wist je hoeveel het organiseren van bijvoorbeeld gemeenteraadsverkiezingen (niet veel verschillend) kost?! Nee, dit los je snel en voordelig op met zo’n electronisch stembureau aan huis… Doen ze in Zwitserland in verschillende steden ook, zelfs frequent, en daar functioneert de lokale maatschappij dan meteen een stuk beter. Zou hier ook wel leuk zijn voor ons en onze stadgenoten die nu te vaak mopperen dat ze buiten belangrijke beslissingen worden gehouden…

 31. Piet Pekelharing op

  Een elektronisch stembureau aan huis, heer Wander van de Blauwe Knoop? Lijkt mij geen goed idee. Ik kan mij herinneren dat er enkele jaren geleden nogal wat ophef was doordat er zich meerdere personen tegelijkertijd in een stemhokje bevonden. Met name vanuit Leefbaar Rotterdam werd dit zwaar bekritiseerd. Het stemgeheim was geschonden en de andere personen gaven de stemmer mogelijk aanwijzingen op welke partij te stemmen. Hoe denkt u dit soort wantoestanden te kunnen controleren bij het thuisstemmen?

  Mijn lijfspreuk luidt: Stemmen doe je op een stembureau! Stemmen is potdorie geen garnalenpellen.

 32. wander waterdrinker op

  Blauwe Knoop? Nee hoor! Soms wel wat whisky erdoor en soms wat water door de wijn, anders kun je niet goed discussiëren, kom je nooit tot elkaar… En bier bestaat trouwens voor 99% uit water. Maar nee, toevallig, net als Pekelharing (:-{), een oude Hollandse familienaam. Waarschijnlijk ooit in de tijd van Leidens Ontzet ontstaan als spotnaam voor een marine- of geuzen-kapitein die wel eens, of wel vaak, "te diep in het glaasje keek" … Hoe goed een jenevertje ook samengaat met een pekelige haring, toch kan ik u nu nuchter antwoorden dat het tussen ons in deze discussie even geen perfecte harmonie is, en ik dus ook, misschien ontnuchterend, de suggestie van haringzijde afwijs. Ik stel hier dan ook: van Leefbaar moet je het écht niet hebben, niet in Leiden en niet bij zijn hokjes-schandalen elders. Kijk vandaag maar in het nieuws naar hun nieuwste hokjes-schandaal in de Rotterdamse gemeenteraad. De ene hokt daar met gene en de ander weer met die en die. Allemaal concties, gekonkel en splitsingen in die fractie… Enneh…perfectie bestaat dus ook in de door u zo geprezen maar dure houten stemhokjes niet. Dus is het makkelijker op een gemeentelijke website door de gemeente te controleren dat, van ieders IP-adres, met Digi-D’s en/of Burgerservice-nummers een of meer daarbij behorende unieke stemmen binnenkomen. En laat mijn tante Kee mij maar proberen te beïnvloeden hoor, dat mág van mij. Want met elkaar praten en discussiëren over de onderwerpen van de referenda, dát is pas democratie ! En bovendien hadden we afgesproken dat dit soort online-referendum alleen maar "indicatief" en dus niet correctief of juridisch verplichtend is, wél moreel bindend bij hoge opkomst… Stemmen is geen garnalenpellen? Nee, correct, maar óók geen haringkaken…!

 33. wander waterdrinker op

  Ik heb inmiddels van ambtenaren in de omgeving van de burgemeester gehoord, dat men ten stadhuize deze discussie belangstellend volgt. Lenferink dus zelf vermoedelijk ook… Des te verbazender dat we tot op heden, noch hier, noch in de krant, reacties van raadsfracties of individuele raadsleden mochten aantreffen…

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline