Programma tweede Nacht van Kunst en Kennis krijgt vorm

De Nacht van Kunst en Kennis die vorig jaar voor de eerste keer in Leiden werd georganiseerd, beleeft op 20 september de tweede editie. Wegens succes geprolongeerd zou je hier gerust kunnen zeggen, want vorig jaar telde het nieuwe festival meteen al duizenden bezoekers. ‘De Nacht’ speelt zich net als vorig jaar af om een aantal locaties in de Leidse binnenstad. Allemaal op loopafstand van elkaar: Stadsgehoorzaal, Academiegebouw, Museum De Lakenhal, de Oude Sterrewacht, het Scheltema Complex, de Hortus Botanicus, het Rijksmuseum Volkenkunde, de Leidse Schouwburg en Museum Boerhaave.

nkk.png

De komende weken wordt het programma stukje bij beetje bekend gemaakt. Dat bestaat uit tientallen onderdelen, waaronder de Ig Nobel Night, lezingen, muziek, literatuur, theater, dans, experimenten, (moleculair) eten, drankjes en nog veel meer.

Nacht van Kunst & Kennis 2014 launch trailer from BKB on Vimeo.

Inmiddels is de kaartverkoop begonnen. Voor een tientje kan je erbij zijn en dat betekent waar voor je geld. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 2.00 uur ’s nachts. Het ticket ruil je op de avond zelf om voor een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot alle locaties.

astronaut.jpg

Bij de Oude Sterrewacht waan je jezelf astronaut in de astronautentrainer van ESTEC.

Net als vorig jaar doet Sleutelstad via de radio live verslag van alle activiteiten. De speciale uitzending begint om 19.00 uur en duurt tot 2.00 uur ’s nachts. Luisteren kan via 93.7 FM in de ether, 102.4 kabel of via onze webstream.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline