Pieterskerk in BBC tv-programma Coast

Morgenavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) is de Pieterskerk te zien in het tv-programma Coast op BBC 2. Tijdens de jaarlijkse Thanksgiving Ceremony is er door de BBC gefilmd in de Pieterskerk. De documentaire Coast belicht de Nederlandse kant van de Pilgrim-geschiedenis. Voor veel Amerikanen is Leiden, en met name ook de Pieterskerk, onlosmakelijk verbonden met de Pilgrims.

De Pilgrims hebben een belangrijke rol hebben gespeeld in de begintijd van de kolonisatie van Noord-Amerika. De ceremonie is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op iedere vierde donderdag van november, waarbij Amerikaanse expats uit heel Nederland samenkomen in de Pieterskerk om Thanksgiving te vieren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline