Heijmans bouwt ongelijkvloerse kruising Bio Science Park

1

Tijdens een bijeenkomst in Restaurant Second Level, op de tweede etage van Level Leiden, is gisteren bekend gemaakt dat Heijmans is geselecteerd als bouwer van de ongelijkvloerse kruising op de Plesmanlaan. Met de aanpassing van de weg wordt het Bio Science Park beter ontsloten, ook moet de reconstructie bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

Audiofragment: Wethouder Strijk, Vice-voorzitter Te Beest van de Universiteit Leiden en directeur René Laan van Heijmans over de ontsluiting van het Bio science Park Leiden.

De feitelijke wegwerkzaamheden gaan begin 2015 van start. Er komen naast de ongelijkvloerse kruising ook twee fietstunnels. Alle drie krijgen een bekleding van tegeltjes met een soort ‘DNA-profiel’. Heijmans wil zo de link leggen naar het naastgelegen Bio Science Park.

Delen

1 reactie

  1. frankieboy op

    De plaatjes zien er mooi uit, dat moet ik toegeven. En het is een verbetering ten opzichte van nu.

    Maar de nieuwe inrichting van het kruispunt nodigt automobilisten die van Bioscience Park naar de A4 gaan uit om over de Plesmanlaan heen te rijden en via Lelylaan en Churchilllaan naar de A4 te rijden. Zeker als de route daarna verdergaat via de N11 richting Alphen. Want waarom zou je de overbelaste knoop Leiden West en de Rijnlandroute gebruiken als het ook sneller en korter kan?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline