Glibberbal zet Huigpark morgen op z’n kop

5

De schans staat, de hekken staan, de spandoeken hangen… kortom, de organisatie van het eerste Glibberbal in Leiden is er wel zo’n beetje klaar voor. Morgen om 12.00 uur barst het spektakel los in het Huigpark langs de Maresingel. In vier rondes racen enkele tientallen deelnemers zo snel mogelijk van de vijf meter hoge schans af… op weg naar de bel.

Na morgen wordt het park zo snel mogelijk weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Ook de schans wordt dan afgebroken en vervolgens op Marktplaats gezet. Mede-organisator Mels Hartman sluit helemaal niet uit dat het Glibberbal een vervolg krijgt, maar dan met een ander spel-onderdeel van Ter land, ter zee en in de lucht: “Er zijn geloof ik 36 varianten dus we kunnen wel even vooruit”.

schans.png

Delen

5 reacties

 1. Had beter het laaielichters bal kunnen heten. Zeer slecht georganiseerd, gefouilleerd worden bij de ingang op zelf meegenomen eten of drinken, belachelijk. Horecaprijzen, volgens mij is een hamburger in de Efteling nog goedkoper. Terrein afgezet witte schermen, wachten was op de mannen in witte pakken… Kortom hopelijk blijft het bij deze ene keer.

 2. een Leids burger op

  Vroeger kon je nog wel eens naar een evenement gaan en eigen drinken en eten meenemen.

  Maar door steeds toenemende vercommercialisering wordt dat steeds moeilijker: fouilleren op meegebrachte etenswaren is geen goede zaak. (behalve voor de horecaondernemer dan die overal een slaatje uit wil slaan.)

  Wie even tussen de witte schermen door keek kon zien dat het Singelhuigpark na dat evenement bezaait was met plastic bekertjes en andere afval. Blijkbaar heeft de horeca, ondanks de hoge prijzen, toch goede zaken gedaan.

 3. Gewone pils (5% alcohol) of evenementenbier (2,5% alcohol; minder accijns)? In het laatste geval moet dit wel duidelijk worden vermeld, anders is het oplichting. Maar ik vermoed dat dit vaak wordt "vergeten".

 4. Leuk dat de organiserende studentjes na afloop de rommel nog even opgeruimd hebben, niet dus. Fijn voor de buurt en de dierenbevolking die zijn intrek weer nam na dit ballenfeestje.

 5. buurtbewoner op

  Maar beste inwoner, bijna iedereen in Leiden weet dat Het Student vanzelfsprekend niet hoeft op te ruimen. Dat is nu eenmaal de taak van het gewone, eenvoudige volk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline