Bescheiden afscheid Jan-Jaap de Haan van Leidse raad

3

Een enkel woord van de burgemeester was alle aandacht die er gisteravond, aan het einde van de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, werd gewijd aan het afscheid van CDA-raadslid Jan-Jaap de Haan. Na de zomervakantie keert hij niet meer terug als raadslid. De combinatie van zijn nieuwe baan als directeur van Cedris en een jong gezin, heeft hem doen besluiten te stoppen als raadslid. 

Audiofragment: Jan-Jaap de Haan nam eerder al afsacheid als wethouder. Nu verlaat hij ook de gemeenteraad.

Die nieuwe baan bij Cedris heeft hij trouwens actief gezocht. Toen hij hoorde wie hem als wethouder opvolgde, pakte De Haan de telefoon en belde Cedris-voorzitter Job Cohen met het verzoek te mogen solliciteren. Na een strenge selectieprocedure kreeg hij de baan van zijn opvolger en voorganger Marleen Damen ook daadwerkelijk.

In zijn laatste vergadering kon hij nog een laatste politieke succesje vieren. De Leidse Schouwburg mag de foyer uitbreiden. Dat was nog een voorstel van De Haan uit zijn tijd als wethouder. Een van de grote tegenstanders van die foyer was altijd de PvdA. Die partij stemde nu wel voor. Het is zo afgesproken in het coalitieakkoord. Voor voorstander van weleer stemde nu tegen. Leefbaar Leiden moet sinds de komst van raadslid Tomas Kok niets meer hebben van het uitgeven van gemeenschapsgeld aan cultuur.

Delen

3 reacties

  1. Ook een lintje. Toch? Als de populistische cultuurvernietiger Laudy er een krijgt, dan toch zeker Jan-Jaap die pal stond voor Leiden als Cultuurstad.

  2. een Leids burger op

    Och, dat lintje(onderscheiding) voor de heer De Haan komt ook nog wel eens een keer. Zoals ik in de draad bij de onderscheiding van de heer Laudy heb trachten uit te leggen hangt dit voornamelijk af of hij daarvoor wordt voorgedragen. Maar het siert de heer De Haan dat hij kiest voor een bescheiden afscheid.

  3. een kritische burger op

    JA een publiek bescheiden afscheid … reken maar dat bij het afscheid feest in besloten kring "de Haan" meerdere malen zal kraaien en dan niet als gevolg van goedkope gemeente pils 😉

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline