Eerste paal Al Hijra moskee geslagen

40

Honderden belangstellenden waren vanmiddag afgekomen op het feestje dat de Moslimgroep Leiden vanmiddag vierde op het terrein aan de Ter Haarkade waar een islamitisch centrum wordt gebouwd. Om 17.00 uur ging de eerste paal de grond een. “Een heel bijzonder moment,” vond de Marokkaanse ambassadeur in Nederland die de bijeenkomst bijwoonde: “Er wordt hier een monument van vrede en vriendschap gesticht. Zeker geen plek voor angst.”

Audiofragment: Vice-voorzitter Said Kaamouch van de Moslimgroep Leiden over de komst van het islamitisch centrum Al Hijra.

Angst en boosheid zijn er overigens nog wel. Een aantal omwonenden weigert zich neer te leggen bij de komst van de moskee. Demonstratief hadden ze de vlag aan hun woning halfstok gehangen. Woordvoerder Mauk Kager kondigt bovendien een kort geding aan: “Zodra de eerste paal geslagen is vragen we de rechter via een voorlopige voorziening om een bouwstop.”

stopislam.jpg

De tegenstanders van de moskee lieten zich vanmiddag overigens niet zien. Wel was er als protest een spandoek op het terrein gehangen met de tekst ‘Stop de Islam, ook in Leiden’. Volgens een persbericht was dat een gezamenlijke actie van het ’Identitair Verzet‘ en de ‘Kritische Studenten Leiden’.

Naast honderden leden van de Marokkaanse gemeenschap in Leiden was er ook een handvol raadsleden op komen dagen. Ook oud-wethouder Pieter van Woensel liet zijn gezicht zien. Het was onder zijn bewind dat de plannen voor de moskee werden goedgekeurd door de gemeenteraad. “Ik ga bijna nooit naar projecten waar ik als wethouder verantwoordelijk voor was, maar deze mensen hebben zo ontzettend hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Daar wilde ik graag een uitzondering voor maken.”

Delen

40 reacties

 1. Nou hoop ik dat er meer dan zoveel belangstelling komt voor "niet religieuze" projecten zoals het opknappen van de Stevensbloem, etc etc. ( wanneer begint die renovatie van de stevensbloem nou is) en andere meer belangrijke maatschappelijke projecten. Van die ( christelijke , katholieken en moslim) nepkerken zijn al meer dan genoeg in Nederland.

 2. bluezzmaster op

  En zo word onze mooie stad Leiden door de domme acties van B&W steeds meer naar de klote geholpen.
  Eeerst mensen peperdure huizen laten kopen aan de overkant op de Haagweg aan de Rijn: en dan krijg je een mega moskee in je voortuin waardoor huizen onverkoopbaar zijn geworden .
  Dank u gemeente

 3. Bleusmiezer, ik vind het ook schandalig dat B&W zelf een moskee bouwt en Leiden naar de teelballe helpt. Maar knap is het wel.

 4. Varkenskop op

  Varkenskoppen in de aanbieding om over braakliggend terrein mee af te bakenen.

 5. een Leids burger op

  Dus de eerste islamitische SCHANDPAAL van de nieuwe Al Hijra moskee is (alweer) geslagen. Schandalig.
  Als het nu bij die ene paal zou kunnen blijven….;-)
  Maar bij de Willem de Zwijgerlaan hebben we allemaal al kunnen zien waartoe dat gaat leiden.

  Er zijn nu wel genoeg moskeeën in Leiden:toenemende islamisering van de Leidse samenleving vind ik onwenselijk. TEveel islamitische voorzieningen belemmeren bovendien de integratie.

  Ook valt niet te verwachten dat straks in dat grote islamitische centrum de Nederlandse Normen en Waarden "gepredikt" zullen gaan worden, nietwaar?

  @Varkenskop
  Wel ervoor zorgen dat die varkenskoppen dan netjes naar Mekka gericht zijn hoor ….;-)

 6. Wat een fantastische kans voor de moslim gemeenschap te logenstraffen wat er door kwaadwillende wordt gezegd. "I for one" ben erg benieuwd naar de manier waarop de Al Hijra moskee het hoofd gaat bieden om de problemen in de moslim gemeenschap op voortvarende wijze van binnen uit aan te pakken … أملا في السلام والرخاء لجميع الناس على هذه الأرض، والنجاح

 7. Badr Maghrani op

  vangodlos: die massale belangstelling is te danken aan onze grote vriend Tomas Kok, het is niet de gemeente en ook niet de moskee die de aandacht aan het opeisen waren.

  bluezzmaster: simpele kapitalistische wet; er bestaat geen iets als "prijsgarantie" in de huizenmarkt. "Godsdienstvrijheid" daarentegen, weer wel.

  Varkenskop: Ten eerste; waarom heb jij überhaupt varkenskoppen en ten tweede; wat ben jij een nep idealistisch….in plaats van ze gratis uit te delen, zet je ze in de aanbieding en probeer je er een financieel slaatje uit te slaan….zeer onpatriottisch!

  Een leidsche burger: Ja iedereen heeft kunnen zien waartoe dat gaat leiden; een moskee….wat volgens mij ook hier de bedoeling is…dat het het gaat leiden tot een moskee….zoals het ook in de tekst staat, waarom ze die eerste paal hebben geslagen…..

  Jij mag natuurlijk vinden dat er teveel moskeeen zijn in Leiden, maar in een democratie zijn de rechten van minderheden beschermt tegen o.a "jouw mening". Of jij wel of niet iets vindt, heeft geen invloed op het recht van elke Nederlander om zijn/haar gebedshuizen te bouwen.

  Weet je btw wat scheiding tussen kerk en staat is leidsche burger? Denk het niet,

  Wat integratie betreft; islamitische voorzieningen hebben daar niks mee te maken, zap ff een avondje tussen SBS6 en RTL en dan zal je snappen dat Barbie en Roy Donders meer invloed op de integratie dan een slager of een schooltje…want wees nou eerlijk; wie wilt nou op hen lijken?!

  En waar is mijn grote vriend Tomas Kok nou, ben zeer benieuwd naar wat hij hier van vindt….wat een looser, het lukt em nog en eens om de overheid aan de schandpaal te nagelen lol

 8. bluezzmaster op

  Badr heeft het over godsdienst vrijheid is je zeker nog niet op gevallen dat moslims over de hele wereld oorlogen aan het voeren zijn in naam van Allah.
  Dus weinig vrijheid en houd die onzin dus als ff kan zo veer mogelijk bij ons vandaan want keus tussen kogel is geen vrije keus.
  en als dan zelf mag kiezen wordt ik zeker geen moslim

 9. Badr Maghrani op

  bluezzmaster, hier heb ik eerlijk waar geen antwoord op….wauw, gewoon wauw!!!

 10. antwoord een dwaas niet op zijn dwaasheid, opdat de jongeren niet aan hem gelijk worden, alleen de dwaas zal als een hond terugkeren tot zijn eigen uitbraaksel

 11. een Leids burger op

  @J.C.
  Is dat de vertaling van de arabische tekst in die eerdere reactie?

 12. een Leids burger op

  Ach bluezzmaster met die (bad) Badr kun je geen zinnige discussie voeren zoals al eerder is gebleken. Laat hij eerst maar eens vertellen wat er van zijn aangifte tegen Tomas Kok is terechtgekomen…..
  zie daartoe: http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2014/03/
  zoon-moskeebestuurder-doet-aangifte-tegen-leefbaar-raadslid?
  (Overigens ben ik geen LL-lid of LL-stemmer.)

  Scheiding van kerk en staat betekent dat de staat zich niet inhoudelijk met de invulling van een bepaalde godsdienst mag bemoeien. Maar het betekent NIET dat moslims dan "alles" maar mogen doen (al dan niet in naam van Allah) en zeker NIET hun "eigen (geloofs)regeltjes" boven de Nederlandse wetgeving mogen stellen.

  Het wordt nogal eens "vergeten" door met name moslimminderheden dat er niet alleen gelijke rechten zijn maar ook gelijke (morele)plichten……

  Natuurlijk kunnen islamitische voorzieningen(zoals een moskee) invloed op de integratie hebben. Dat heeft J.C. gelukkig beter begrepen wanneer hijzij schrijft:"…ben erg benieuwd naar de manier waarop de Al Hijra moskee het hoofd gaat bieden om de problemen in de moslim gemeenschap op voortvarende wijze van binnen uit aan te pakken." Dat geeft tenminste blijk van enig inzicht. Overigens zit de Al Hijra moskee nu al jaren in de Rembrandtstraat…..

 13. Islam = fascisme op

  In de aanbieding: varkenskoppen en varkensmest gratis af te halen.. Ook in de aanbieding; koranboeken ter verbranding!

 14. een Leids burger op

  Bedankt el salvador
  Dat scheelt me als Leids burger weer een "inburgeringscursus arabisch".

 15. Reinier van der Sandt op

  Mooi hoor, gelukkig is ook Leiden bezig een multiculturele stad aan het worden, net zoals Amsterdam bijvoorbeeld, zo gaan we met zijn allen de toekomst in!

 16. kees v.d berg op

  Wij als buurtbewoners zitten niet op een moskee te wachten..
  We zijn naar alle bijeenkomsten geweest met de gemeente en dan doen ze net of ze naar je luisteren maar in de praktijk ho maar.
  Onze Pvda burgemeester wordt hartelijk bedankt dat hij dit doorgedrukt heeft , misschien wil hij de prijs compenseren van onze huizen die nu minder waard zijn.

 17. Badr Maghrani op

  Leidse burger, volgens u is het al eerder gebleken dat met mij geen discussie valt te voeren. Definieer "eerder" en geeft u eens een voorbeeld. Als u iets zo stellig beweert (u claimt bewijs er voor te hebben), onderbouw het dan ook: Waaruit is gebleken dat met mij geen discussie valt te voeren?

  U weet gelukkig nog wel wat de scheiding van kerk en staat inhoudt. Waarom zouden de Nederlandse normen en waarden gepredikt dienen te worden, in de nieuwe moskee aan de Ter Haarkade? Daar had u het in uw eerste post namelijk over; alsof dat een specifieke voorwaarde of eis is waaraan een moskee of elk ander gebedshuis aan dient te voldoen. En nee; de scheiding tussen kerk en staat betekend inderdaad niet dat moslims alles mogen doen nee – want het is geen scheiding tussen moslim en kerk nota bene. Maar is dat iets wat de Al Hijra moskee wil dan? Pleiten zij voor een status aparte, waarin zij voor zichzelf bepalen welke wetten voor hen wel of niet gelden?
  Natuurlijk KAN iets invloed hebben op de integratie en u weet net zoals ik dat ALLES kan…maar dat was niet wat u in uw eerste post zei; daar beweerde u dat het daadwerkelijk een negatieve invloed heeft op de integratie! Als u dat nog steeds denkt; kunt u mij daar een voorbeeld van geven? En u had het over "islamitische voorzieningen", noem een paar voorzieningen en leg mij eens uit hoe dat invloed kan hebben op de integratie.

  Tevens wil ik terug komen op een zin uit uw eerste post:
  "Er zijn nu wel genoeg moskeeën in Leiden…"
  Het aantal moskeeën in Leiden blijft gewoon gelijk hoor, do the math 😉

  Wat mijn aangifte tegen Tomas Kok betreft; redelijk arrogant van u om te denken dat u bepaalt in welke volgorde ik specifieke handelingen dien te verrichten. Mijn aangifte ligt bij het OM, net zoals de aangifte van de heer Kok tegen mij overigens. Het feit dat het de redactie van Sleutelstad FM en de Leidse politici is ontgaan, betekend niet per definitie dat de uitspraken van Tomas Kok niet strafbaar waren/zijn. Het is tevens een schande dat Chris de Waard zich nog journalist durft te noemen na het interview dat hij had met Tomas Kok; dat hij Tomas Kok en Leefbaar Leiden nooit het vuur aan de schenen heeft gelegd na al die beschuldigingen over terrorisme – getuigt van onverschilligheid en/of gebrek aan kwaliteit als journalist. Geldt overigens ook voor al die andere wannabe journalisten van de lokale media.

 18. Piet Pekelharing op

  @heer Kees van de Berg:

  Huizen minder waard? Waar heeft u het in godsnaam over? Er staat helemaal niets te koop op de Ter Haarkade.

 19. een Leids burger op

  Huizen zijn sowieso minder waard geworden tijdens de crisis. Maar de aanwezigheid van een moskee en groot islamitisch centrum zal de huizenprijs (ook voor de toekomst) meestal negatief beïnvloeden omdat veel mensen (niet-moslims) toch niet in zo’n buurt willen wonen.

  Dus dan moet je maar net geluk hebben dat een moslim die perse dicht bij de moskee wil wonen bereid zou zijn om daar een goede prijs voor te willen betalen.

 20. Piet Pekelharing op

  "omdat veel mensen (niet-moslims) toch niet in zo’n buurt willen wonen." Toch willen de huidige bewoners er kennelijk graag blijven wonen. Geen van hen heeft zijn of haar huis te koop gezet.

 21. bluezzmaster op

  Piet Pekelharing zou fijn zijn als u leerde lezen.
  Er staat nergens in mijn stukje iets over huizen op de Ter Haarkade.
  Staat toch duidelijk Haagweg en daar staan naast de molen van Noordman toch echt wel woningen te koop bij deze hoop ik dat u wakker bent

 22. Beste Badr fijnzinnigheid is niet een van hoogste deugden van de (gemiddelde) Nederlander ik wens je de kracht en wijsheid toe om in het belang van het algemeen over deze omissie heen te stappen en je energie te stoppen in

  1. de plant van de liefde
  2. de vrucht van inzicht en fijngevoeligheid
  3. de oogstdag

  as-salāmoe `alaykoem

 23. De fabel van de dalende huizenprijzen als gevolg van de bouw van een moskee wordt steeds opnieuw aangehaald in deze discussie. Ik zou van de mensen die dit beweren weleens solide bewijs willen zien dat dit bij vergelijkbare projecten het geval is geweest. Moskeeën zijn er genoeg in Nederland dus als er een dergelijk verband bestaat moeten daar toch cijfers over te vinden zijn.

  Persoonlijk denk ik dat het onzin is. Tegenover de moskee aan de Willem de Zwijgerlaan is de wijk Nieuw Leyden opgetrokken. Huizen gaan daar weg voor tonnen. Men stond er voor in de rij. Ook in de nieuwbouw flat skyline Leiden en de nieuwe wijk op voormalig Groenoordhallen terrein (nieuwbouwprojecten die aan de moskee grenzen) ging de verkoop voorspoedig en waren er geen enkele tekenen van een negatieve invloed op de huizenprijzen dankzij de moskee. Waarom zou dat aan de haagweg dan anders zijn?

  Ik durf zelfs te beweren dat de buurt rondom de moskee erop vooruit is gegaan. Vroeger smerig met hangjongeren, nu houden de mensen van de moskee een oogje in het zeil en is het er netjes. Het geloof dat er gepredikt wordt is niet het mijne, maar als mensen het op deze manier zonder overlast kunnen beleven zie ik geen enkel bezwaar voor de bouw van een moskee.

 24. Frits Nieboer op

  Badr Maghrani verzwijgt dat het niet een gewone moskee is, maar ook een Marokkaans sociaal-cultureel centrum met een regionale functie, waar de Marokkaanse overheid trouwens een stevige vinger in de pap zal hebben. Die houdt haar onderdanen in het buitenland graag goed in de gaten en wil een definitieve integratie daar verhinderen. Het zou daarom niemand moeten verbazen als blijkt dat de Marokkaanse overheid heeft meebetaald aan dit nieuwe centrum.

 25. killRdevil op

  @Piet Pekelharing:

  Dat het niet zichtbaar is dat de huizen te koop staan, wil nog niet zeggen dat ze niet daadwerkelijk te koop staan…
  Ik weet van minstens 2 huizen recht tegenover de te komen mosknee, dat deze wel te koop staan, maar dat deze niet verkocht zullen worden…
  Dit door de o zo mooie mosknee, waar ik liever een beetje c4 in zou willen leggen, als t af is haha…
  Niet dat ik t doe, maar laat duidelijk zijn dat ook ik geen voorstander van zo’n oerlelijk gebouw ben, zeker niet midden in een arbeiderswijk…

 26. Piet Pekelharing op

  Heer Blaaskapelmeester, u schrijft:

  "Piet Pekelharing zou fijn zijn als u leerde lezen.
  Er staat nergens in mijn stukje iets over huizen op de Ter Haarkade. Staat toch duidelijk Haagweg en daar staan naast de molen van Noordman toch echt wel woningen te koop"

  Indien mijn bovenstaande reacties nog eens naleest, zult u wellicht tot de conclusie komen dat ik helemaal niet op uw reactie reageer.

  Maar nu u toch over de Haagweg begint: Zo’n 185 en 250 m voorbij de molen in de richting van de binnenstad staan inderdaad twee woningen te koop:

  Eén galerijflat van maar liefst 55 m2 voor slechts 174.000 euro. Dat is een koopje! Dat dit reusachtige penthouse niet meteen voor die prijs verkocht is. Je kunt wel zien dat de prijzen ingestort zijn sinds de aankondiging van de bouw van de moskee.

  http://www.funda.nl/koop/leiden/appartement-48158693-haagweg-58-f/

  En dan ook nog dit pareltje:

  http://www.funda.nl/koop/leiden/huis-48062784-haagweg-45-a/

  Helaas heb ik geen 875.000 euro op mijn spaarbankboekje staan. Ik vrees dat er nog heel wat meer nodig is dan een moskee op 250m afstand om dat pand in prijs te laten zakken.

 27. bluezzmaster op

  Ja Piet Pekelharing in de bocht gaat nu al vertellen wat iemand wel of niet voor zijn huis mag vragen.
  Gaat lekker op de thee in de moskee zo te horen voel je je daar beter thuis.je doet in ieder geval je best om je met je IQ aan te passen aan de gemiddelde moskee bezoeker Iq van een aardbei dus

 28. Piet Pekelharing op

  Ik concludeer dat er vooralsnog geen enkel bewijs is dat de huizen aan de Ter Haarkade e.o. in waarde zijn gezakt.

  De voorbeelden die de tegenstanders van de moskee aandragen zijn of te ver verwijderd van het terrein (en bovendien bepaald niet goedkoop) of staan niet aantoonbaar te koop.

  Volgende probleem.

 29. een Leids burger op

  "Je kunt wel zien dat de prijzen ingestort zijn sinds de aankondiging van de bouw van de moskee" typte onze gePekelde haring. Nee Piet, alles op z’n tijd.
  Gewoon nu nog even geduldig wachten totdat dat marokkaans-islamitisch centrum er staat en de gevolgen daarvan duidelijk zullen worden. Pas dàn daalt de prijs zó snel dat die woning van nu bijna 9 ton dan voor een habbecrats te koop zal zijn….;-)

  Het punt is natuurlijk dat VELE factoren de prijs van een woning of appartement bepalen.
  Niet alleen de staat waarin deze zich bevindt, maar ook de ligging en de voorzieningen daaromheen.(o.a. nabijheid van winkels). Daarbij kunnen hangjongeren en de aanwezigheid van een groot marokkaans-islamitisch centrum toch toch moeilijk als positieve omgevingsfactoren worden gezien, nietwaar?

  Het lijkt mij echter niet mogelijk voldoende objectief de quantitatieve invloed van bijvoorbeeld alleen een moskee op de huizenprijs vast te stellen.

  De vergelijking die Stefan maakt met de wijk Nieuw-Leiden gaat volgens mij toch niet helemaal op.
  Vanuit die wijk is de moskee daar weliswaar te zien, maar zit er toch nog een flinke afstand tussen de huizen van de bewoners daar en die moskee daar.

  "nu houden de mensen van de moskee een oogje in het zeil": Klinkt goed, maar ik vraag me zolangzamerhand toch wel af hoeveel grip marokkaanse ouders eigenlijk nog op hun kinderen hebben. Laat staan "de mensen van de moskee".

 30. Badr Maghrani op

  Frits Nieboer; hetgeen wat ik volgens jou verzwijg, is nou net hoe het bestuur van de moskee het nieuwe gebouw heeft omschreven.

  Hoe kunt u zeker stellen dat de Marokkaanse overheid invloed heeft in de Moskee? Heeft u net als de heer Tomas Kok ook rapporten en verslagen van wat er allemaal gaande is in de nog niet gebouwde moskee?

  U insinueert met uw bericht dat het islamitisch centrum gebouwd wordt met als doel de integratie van Marokkanen te traineren; Een op niks gebaseerde, idiote uitspraak die u totaal niet kunt onderbouwen met onweerlegbare argumenten.

  Voor de rest van de reacties heb ik geen tijd om aan te besteden, het niveau daarvan is van een dusdanig niveau dat ik mij daar niet in wil mengen.

 31. Piet Pekelharing op

  "Het lijkt mij echter niet mogelijk voldoende objectief de quantitatieve invloed van bijvoorbeeld alleen een moskee op de huizenprijs vast te stellen."

  Daar heeft Leids burger groot gelijk in. Een enigszins objectieve wijze om dit effect te bepalen lijkt mij om de prijsontwikkeling van de woningen aan de Ter Haarkade de komende jaren te vergelijken met die aan de Boshuizerkade.

  Het is echter de vraag of eventuele bouwplannen voor de percelen aan de westzijde van de Boshuizerkade invloed op de prijsontwikkelingen van de woningen aan de oostzijde zullen hebben. Zolang de bestemming van deze percelen niet wijzigt kan men het verschil in prijsontwikkeling met de Ter Haarkade wellicht aan de bouw van de moskee toeschrijven.

  Over welke periode moeten we echter de prijsontwikkeling vergelijken? Over de eerste 5 jaar na oplevering van de moskee? Of de eerste 10 jaar? 15 jaar? 20? Welke conclusie trekken we als bijvoorbeeld de huizenprijzen aan de Ter Haarkade in de eerste 5 jaar minder stijgen (of dieper dalen) dan die van de Boshuizerkade en daarna die aan de Boshuizerkade inhalen? Of andersom?

  Bij welk verschil spreken we van een significant verschil? Als de huizenprijzen aan de Boshuizerkade 2% meer stijgen (of minder dalen)? Of pas bij 5%?

  Bovendien kan men zich afvragen of er überhaupt voldoende woningen aan de Ter Haarkade staan om een betrouwbare vergelijking uit te kunnen voeren. Een vergelijking op basis van bijvoorbeeld slechts 4 verkochte woningen valt niet representatief te noemen. Indien één of twee van de verkochte woningen slecht onderhouden is of een zeer gebrekkige warmte-isolatie heeft dan wel verzakt is, zal dit een onevenredig grote invloed op het eindresultaat hebben.

 32. Leids burger, tussen Nieuw Leyden en de moskee ligt alleen een viaduct. Ze zien het dus, er zou parkeeroverlast kunnen zijn, bezoekers lopen door de wijk. Maar wat blijkt, geen enkele overlast! Maar naast de moskee staat nu de bouw van een nieuwe flat in de planning, wedden dat ook die huizen gewoon makkelijk verkocht worden?

 33. een Leids burger op

  @Stefan
  Natuurlijk zullen ook de huizen die het dichtst bij die moskee daar staan best verkocht kunnen worden.
  Dat is het punt niet.

  Het punt is of de vraagprijs|verkoopprijs van die huizen|flats niet veel hoger zou kunnen zijn als daar geen moskee gestaan had. Ik ben van mening om redenen, die ik mijn eerdere reacties heb aangegeven, dat zo’n moskee (of groot marokkaans-islamitisch centrum ) een (in qualitatieve zin) negatieve invloed heeft op de
  verkoopprijs. Een waardedaling dus eigenlijk. Alleen is dit m.i. onvoldoende objectief quantitatief vast te stellen omdat meerdere factoren een rol spelen.

 34. Badr Maghrani op

  Geweldig, stellig beweren dat prijzen zullen dalen om daarna toe te geven dat zoiets niet hard te maken valt……

 35. een Leids burger op

  De bewering was dus dat verkoopprijzen zullen dalen, maar dat niet precies te zeggen valt hoeveel die dan zullen dalen……..

 36. van Dantzig op

  Beste mensen van de Hijramoskee, welkom in de buurt! Hopelijk gaat het voorspoedig met de bouw en kunnen we als buurtbewoners en moskeebezoekers goed door een deur.

  Als bewoner van het Haagwegkwartier vind ik het even noodzakelijk om mij te distantiëren van de enkelingen uit deze buurt die verschrikkelijk tegen de komst van de moskee zijn.

  Gelukkig leven we in een vrij land, waar iedereen het geloof, filosofie, voetbalteam, politieke partij of vereniging kan aanhangen die hij of zij wil.

  Als we elkaar nou gewoon een beetje in ieders waarde laten is het allemaal een stuk prettiger met elkaar omgaan.

 37. bluezzmaster op

  Van Dantzig wil zeker graag Arabisch spreken want als het zo doorgaat is dat de enige taal die we straks van de meerderheid van de moslims in Nederland mogen spreken.
  Geen muziek en tv meer vrouwen niet meer auto rijden en niet meer meer stemmen welkom terug in de middeleeuwen sharia dus .

 38. De Leidse onderbuik is bruiner dan bruin. Vele reacties zijn alleen bedoeld om te kwetsen en te ziek voor woorden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline