Kindercollege over oudste telescoop in Museum Boerhaave

Komende zondag 22 juni is er in Museum Boerhaave een kindercollege over de oudste telescoop van Nederland. Deze werd onlangs gevonden in Delft bij opgravingen. Eerst dacht men dat het een kogelhuls was, maar het bleek een klein telescoopje.

Over het belang van telescopen, hoe je deze maakt en meer vertelt conservator Tiemen Cocquyt in een college voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline