ProefPark Leiden gaat niet door; Rrrollend Leiden voortaan twee keer per jaar

4

Er zijn in het laatste weekeinde van augustus toch geen twee foodtruck evenementen in Leiden. ProefPark Leiden gooit de handdoek in de ring. Organisator Sjors van Wezel vindt Leiden te klein voor twee van deze evenementen tegelijk: “De kans dat de ondernemers die met ProefPark meedoen een gezonde omzet kunnen draaien, wordt wat ons betreft te gering. Daarom hebben we besloten ons terug te trekken.”

Van Wezel baalt er van dat hij geen gehoor kreeg bij de organisatie van Rrrollend Leiden dat in hetzelfde weekeinde de tweede editie beleeft rond de Pieterskerk: “We hebben meerdere keren tevergeefs geprobeerd Trudy Kwik en haar achterban ervan te overtuigen dat dit voor geen enkele betrokken stakeholder een gewenst scenario is. En met name voor de foodtruckondernemers.”

Van 22 tot en met 24 augustus wordt door Van Wezel en zijn mensen wel – net als vorig jaar – ProefPark Haarlem georganiseerd. Voor uitbreiding gaat hij nu kijken naar andere steden.

De tweede editie van Rrrollend Leiden wordt gehouden op 29, 30 en 31 augustus. De aanmeldingen rollen binnen. Eerder zei mede-organisator Alexander van Nimwegen al te streven naar 100 foodtrucks tijdens de komende Rrrollend Leiden. Inmiddels is ook duidelijk dat het evenement een vaste plek krijgt op de Leidse evenementenkalender. Rrrollend Leiden is er voortaan twee keer per jaar. Eind mei en eind augustus.

Delen

4 reacties

 1. Ik vind het wel treurig van Trudy. Eerst de naam jatten van Rollende Keukens (ik geloof niet dat hier niet een klein beetje naar dit succes gekeken is) en nu ook deze datum inpikken zonder enig besef dat dit de doodsteek is voor de andere organisator.

 2. Johan Volkers op

  Floris: erg verkwikkend is deze situatie niet, maar of Trudy dat ook zo ziet?

 3. Desmond Tesselaar op

  Beste Floris,

  Treurig van Trudy of niet, Leiden en omgeving is groot genoeg om 2 van dit soort evenementen hetzelfde weekend te organiseren zeker aan de populaire tijd van dit soort evenementen deze tijd moet dat makkelijk kunnen . Immers is het als bezoeker leuker om 2 evenementen te bezoeken dan 3 dagen op het Leidse hout of op de Pietersplein te bivakkeren.
  Organisator Sjors van van Wezel had veel groter kunnen uitpakken dat wat Rrrollend kan doen in verband met geluidsoverlast midden in de stad….

  En afkijken naar succes… Als niemand dat zou doen dan zou er er overal maar één iets van zijn geweest in Nederland..

 4. Allereerst verwijt ik niet dat er is afgekeken van Rollende Keukens (wat in feite ook zo is, maar dat neem ik niet kwalijk). Maar als je dan een beetje het idee jat, dan jat je niet de halve naam. Het woord ‘rollend’ bij een foodfestival is wel heel toevallig.

  Daarnaast ben ik het zeer met je oneens dat er 2 van dit soort evenementen plaats kunnen vinden in een stad als Leiden. En er zijn zoveel data beschikbaar en dan juist moet dit weekend gekozen worden (waarschijnlijk alleen maar omdat het wat extra bezoekers oplevert door het Verrassend Winkelweekend). Ik vind het niet getuigen van respect en samenwerking.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline