Belgische bondscoach kiest voor Zorg en Zekerheid Leiden

Eddy Casteels volgt bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball coach Toon van Helfteren op. De 53-jarige bondscoach van België treedt op 1 juni in dienst en heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball laat weten zeer verheugd te zijn dat Casteels zijn jawoord aan de Leidse formatie heeft gegeven. Ook Casteels heeft er zin in. “Ik kijk er naar uit en het motiveert mij om samen met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball iets moois op te bouwen in het Nederlands basketbal.”

Audiofragment: Sport071-verslaggever Rolf Marselis in gesprek met de nieuwe coach van ZZ Leiden.

Na zijn spelersloopbaan debuteerde Casteels als coach in het seizoen 1995/1996 in de eerste klasse bij Racing Basket Antwerpen. In 1998 en 1999 eindigde de Antwerpse club als tweede in de Belgische competitie. In 2000 pakte Casteels met Racing Antwerpen de double. Na dat succesvolle jaar stapte Casteels over naar Ieper. Die formatie werd aan het eind van het seizoen opgeheven vanwege financiële problemen, maar tijdens het seizoen bereikte de formatie wel de halve finale van de Korac Cup.Sport071-verslaggever Rolf Marselis in gesprek met de nieuwe coach van ZZ Leiden.

Kampioenschappen
BC Oostende was de volgende ploeg die het vertrouwen aan Casteels schonk. Met Oostende werd Casteels in 2002 kampioen van België. Na drie seizoenen Oostende lijfde RBC Verviers-Pepinster Casteels in. In 2006 vervolgde hij zijn loopbaan bij Spirou Charleroi. Dat leverde een nieuw kampioenschap in 2008 op. Weer twee jaar later keerde Casteels terug in Antwerpen. Vijf jaar lang was hij als coach verantwoordelijk voor Port of Antwerp Giants. Vier keer op rij deden de Antwerpenaren mee aan de EuroChallenge. Afgelopen seizoen was Casteels niet verbonden aan een club.

Casteels is drie keer uitgeroepen tot Coach van het Jaar van de Belgische Ethias League, zoals de hoogste divisie genoemd wordt: in 2000, 2002 en 2009.

Sinds 2005 is Casteels ook verantwoordelijk voor het Belgische nationale team. Voor het eerst in bijna twintig jaar leidde Casteels de Belgian Lions naar het EK van 2011. Ook in 2013 was België van de partij. De ploeg van Casteels eindigde op het EK van 2013, dat in Slovenië werd gehouden, als negende.

Spelers
Nu Zorg en Zekerheid het contract met de Leidse basketbalclub voor drie jaar heeft verlengd en er een coach in de persoon van Casteels is aangetrokken, gaat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich richten op het invullen van de selectie. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball hoopt binnenkort de eerste spelers voor het seizoen 2014/2015 bekend te maken.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline