Cultuur071 verdiept zich in het klokkenspel

Hein van Woerden, chef kabinet van de gemeente Leiden, is vandaag studiogast bij Cultuur071 en dat zorgt meteen voor een hoge informatiedichtheid. Niet alleen weet hij alles van het Leidse Carillon in het Stadhuis, maar ook van het carillon in de Lodewijkskerk. Vertelt hij enthousiast over de beiaardier-opleiding, is hij verantwoordelijk voor de lintjesregen en vindt hij dat iedereen op Hemelvaartsdag naar de Pieterskerk moet komen om te luisteren naar de uitvoering van de Leidse Koorboeken door het Egidius Kwartet. Tussendoor horen we muziek van zijn keuze, van Anatevka tot Theodore Gouvy.

Audiofragment: Beluister de hele uitzending hier terug

Diana van den Driessche meldt de finissage van galerie de Pieter, 18 mei van 16.00 – 18.00 uur. Het is de allerlaatste mogelijkheid werk van de Pieters te zien, want de galerie wordt gesloopt. In Ars (Pieterskerkgracht 9a) is nog tot 18 mei de tentoonstelling Beestachtig te zien. En er is een nieuwe voorstelling van Imperium ‘Zinsbegoocheling’(www.imperiumtheater.nl).

Dat er ook in Oegstgeest een kunstroute is, en wel in het weekend van 17 en 18 mei, horen we van Annet Jasperse. De officiële opening door de voorzitter van de Stichting Cultuurfonds Oegstgeest Jetteke Bolten is op 17 mei om 11.00 uur in Duinzigt. Daarna is op beide dagen van 12.00 – 17.00 kunst van 23 kunstenaars te zien in hun ateliers. Meer informatie opwww.instock.nl 
De voorzitter van de vereniging Vrienden van de Leidse Hout, Huub Frencken, kondigt de zomerconcerten op de zondagmiddagen aan. Het eerste concert, van de Amigo Stage Band, is al morgen, vanaf 13.30 – 15.30. We hopen op mooi weer! Het programma vind je op www.vriendenvandeleidsehout.nl 

Schrijver en regisseur Jasper Polane, bekend van de kinderserie Dip&Dap, heeft een boek voor volwassenen geschreven. Het is de spannende fantasy thriller ‘Lege Steden’ over de ontvoering van een wetenschapper en parallelle werelden. Om dit boek op de markt te brengen, zoekt hij nog sponsoren. Je kunt vanaf €10,- doneren via //voordekunst.nl/vdk/project/view/2253-lege-steden.
Peter Visser maakt ons wegwijs in de muziek die deze week in Leiden te horen is, zoals het Cultuurbaarfestival van 15 – 17 mei (www.cultuurbarbaarfestival.nl), de draaiorgeldagen (dit weekend) en de eerste voorrondes voor de Leidse Jazz Awards op 13 mei in de Qbus, waar ook Bart Wirtz zijn nieuwe cd presenteert. Meer op www.muziekgezien.blogspot.nl 
Govert de Kok, onze filmkenner, beveelt de film ‘Tracks’ aan, een op waarheid gebaseerd verhaal over de voettocht van ruim 2500 km die Robyn Davidson in haar eentje maakte door de woestijnen van Australië. De regie is in handen van John Curran en de beelden zijn adembenemend.

Met het gedicht van Titia Geertman, ‘dodenherdenking’ sluit Hein van Woerden de uitzending af. Daarmee staat hij ook stil bij de jonge soldaten die op 10 mei 1940 gevallen zijn bij de Haagse Schouw. Luister volgende week weer naar Cultuur071 op Sleutelstad van 10-12 uur. Studiogast is dan beeldend kunstenaar Koen de Vries.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline